"DHL Latvia" apgrozījums audzis par 17,34%

12.05.2021 06:29:00

Starptautiskā transporta un loģistikas pakalpojumu, kā arī starptautiskā kurjerpasta un muitas brokeru pakalpojumu sniedzējs SIA “DHL Latvia”, neskatoties uz pandēmijas izraisīto globālo krīzi visā pasaulē, pagājušajā gadā apgrozījumu palielinājis par 17,34%, tam sasniedzot 17,61 milj. EUR. 

Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka 2020.gadu uzņēmums noslēdzis ar 291,67 tūkst. EUR peļņu. “Līdzīgi kā uzņēmums, arī visa starptautisko express pārvadājumu nozare pasaulē pagājušajā gadā piedzīvojusi izaugsmi, kas galvenokārt skaidrojams ar e-komercijas attīstību, jaunu pakalpojumu un pakalpojumu ar pievienoto vērtību izveidi, kuru attīstību sekmēja globālā pandēmija. Apjoma neprognozējamība un kvalificēta darbaspēka trūkums atstāja negatīvu ietekmi uz pilnvērtīgu nodarbinātību uzņēmumā,” teikts SIA “DHL Latvia” iesniegtajā vadības ziņojumā.

SIA “DHL Latvia” biznesa virziens turpinot koncentrēties uz sadarbību ar maziem un vidējiem uzņēmumiem, tā galvenajai prioritātei esot e-komercijas segmentam. Uzņēmums norāda, ka pie tā nākotnes plāniem ietilpst ne tikai vērienīgi attīstības plāni e-komercijas segmentā, bet arī fokusēšanās uz B2B segmentu. Šī izaugsme tiekot atbalstīta, palielinot pārdošanas pārstāvju skaitu, kā arī koncentrējoties uz izmaksu optimizāciju un procesu efektivizāciju. 

Aizvadītajā gadā SIA “DHL Latvia” nodarbinājis 123 darbiniekus un VID administrētajos nodokļos samaksājis 10,78 milj. EUR. 

SIA “DHL Latvia” kapitāldaļu turētājs ir vācu Deutsche Post Beteiligungen Holding Gmbh.

Lursoft izziņas informācija liecina, ka pēdējos gados SIA “DHL Latvia” iekļauts izdevniecības “Dienas bizness” un Lursoft kopīgi veidotajā TOP 500 lielāko uzņēmumu sarakstā.