Grāmatu tirgotāja "Jānis Roze" apgrozījums pērn samazinājies par 1,5 milj. EUR

12.05.2021 06:53:00

Grāmatu tirgotājam SIA “Jānis Roze” 2020.gada beigās bijušas 37 tirdzniecības vietas visā Latvijā, kā arī interneta veikals. 

Covid-19 ierobežojošie pasākumi negatīvi atsaukušies uz SIA “Jānis Roze” 2020.gada apgrozījumu, kas, salīdzinot ar gadu iepriekš, samazinājies par 1,5 milj. EUR, sarūkot līdz 15,89 milj. EUR. SIA “Jānis Roze” iesniegtais gada pārskats rāda, ka aizvadītajā gadā ne tikai samazinājies uzņēmuma apgrozījums, bet arī tā peļņa, kas sarukusi no 418,64 tūkst. EUR 2019.gadā līdz 77,42 tūkst. EUR pērn. 

Iesniegtajā vadības ziņojumā grāmatu tirgotājs starp visiem šī gada plāniem min arī interneta veikala attīstību, kas jau pērn veicinājis uzņēmuma apgrozījumu.

Lursoft izziņas informācija rāda, ka SIA “Jānis Roze” izmantojis iespēju saņemt valsts atbalstu Covid-19 radīto seku mazināšanai. Uzņēmums šogad februārī saņēmis grantu apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai, tāpat arī gan pērn pavasarī, gan arī šogad februārī un martā izmaksāta atlīdzība dīkstāvē esošajiem uzņēmuma darbiniekiem.

Aizvadītajā gadā SIA “Jānis Roze” ar darba vietām nodrošinājis 241 darbinieku. Salīdzinot ar gadu iepriekš, vidējais strādājošo skaits uzņēmumā saglabājies nemainīgs.

SIA “Jānis Roze” vienādās daļās pieder Aināram Rozem un Inārai Beļinkajai.