Aizvadītais gads elektroiekārtu montāžas uzņēmumam "Kvēle" bijis mazāk veiksmīgs

19.05.2021 07:10:00

Elektroiekārtu montāžas uzņēmums SIA “Kvēle” iesniegtajā gada pārskatā norāda, ka aizvadītais gads uzņēmumam bijis mazāk finansiāli veiksmīgs. Neskatoties uz to, ka uzņēmuma apgrozījums palielinājies par 4,69%, pieaugot līdz 6,26 milj. EUR, tā peļņa pagājušajā gadā sarukusi vairāk nekā 3 reizes. Ja 2019.gadā SIA “Kvēle” nopelnīja 678,13 tūkst. EUR, tad pērn uzņēmuma peļņa samazinājusies līdz 183,59 tūkst. EUR.

Pagājušajā gadā SIA “Kvēle” veikusi elektromontāžas darbus Bauskā, Jūrmalā, Jelgavā, Daugavpilī, Dobelē, Ludzā, kā arī citās Latvijas pilsētās un novados.
Uzņēmums norāda, ka ārkārtējās situācijas dēļ tam radušies vairāki ierobežojumi, tostarp, kavējušās svarīgu elektromateriālu un citu materiālu piegādes, apgrūtināta piekļuve pie privātiem klientiem, apgrūtināta elektromērījumu un citu pakalpojumu sniegšana klātienē u.c.

Jānorāda, ka SIA “Kvēle” nodarbojas arī ar mazumtirdzniecību un viesnīcu pakalpojumu sniegšanu, taču ierobežojumu ietekme uz šīm nozarēm ir ļoti būtiska, jo uzņēmums veikalu slēdzis, savukārt viesnīcas pakalpojumi netiek sniegti.

Lursoft dati rāda, ka Bauskā reģistrētā SIA “Kvēle” aizvadītajā gadā uzvarējusi 12 publisko iepirkumu konkursos. No tiem lielākais bijis Salacgrīvas novada domes izsludinātais 159,89 tūkst. EUR vērtais konkurss par ielu apgaismojuma pārbūvi.