"Fazer Latvija" tirgus daļa pērn aizņēmusi 20%

24.05.2021 08:43:00

Maizes, maizes izstrādājumu un miltu konditorejas izstrādājumu ražotāja un tirgotāja SIA “Fazer Latvija” tirgus daļa pērn veidojusi 20%, kas uzņēmumam nodrošināja stabilu pozīciju maizes tirgū. “Neskatoties uz pandēmijas radītajiem izaicinājumiem un arvien krītošo maizes patēriņu, uzņēmuma kopējais apgrozījums 2020.gadā, salīdzinot ar 2019.gadu, ir saglabājies stabils,” teikts SIA “Fazer Latvija” vadības ziņojumā.
Aizvadītajā gadā SIA “Fazer Latvija” apgrozīja 26,60 milj. EUR, gadu noslēdzot ar 774,84 tūkst. EUR peļņu. 

“Pandēmijas ietekmē mainījās patērētāju iepirkšanās paradumi, kas tieši ietekmēja ražošanas un produkcijas realizāciju,” norādījis SIA “Fazer Latvija”, piebilstot, ka uzņēmums situācijai veiksmīgi pielāgojās un attiecīgi tika optimizēti arī ražošanas procesi. Šogad uzņēmums plāno būtiski pārstrukturizēt ražošanas procesu un veikt nozīmīgas investīcijas jaunas līnijas izbūvē. Uzņēmums paredzējis fokusēties arī uz atkritumu apsaimniekošanas procesu optimizāciju un plāno samazināto to atkritumu daudzumu, kas netiek pārstrādāts.

Liels izaicinājums uzņēmumam pagājušajā gadā bijis periodisks darba spēka trūkums, tiesa, gada otrajā pusē problēmas ar darbaspēku mazinājās un darbaspēka rotācija kļuva arvien mazāka. SIA “Fazer Latvija” pagājušajā gadā bija darba devējs 295 darbiniekiem.

Uzņēmums pagājušajā gadā VID administrētajos nodokļos samaksāja 3 milj. EUR, liecina Lursoft pieejamā informācija, tostarp, 1,25 milj. EUR veidoja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, 0,54 milj. EUR – iedzīvotāju ienākuma nodoklis. 

SIA “Fazer Latvija” kapitāldaļu turētājs ir somu Fazer Bakeries Ltd.