"GroGlass" šogad plāno 2,4 milj. EUR lielas investīcijas

31.05.2021 07:17:00

Aizvadītais gads ultra violeto staru aizsargājošā stikla pārklājumu izstrādātājam SIA “GroGlass” bijis ļoti nozīmīgs, jo bijuši daudzi ievērojami notikumu. “Uzņēmums reorganizācijas ceļā apvienojās ar savu radniecīgo uzņēmumu SIA “Gerna”, tika pabeigts paplašināšanas projekts ražotnē Katlakalna ielā 4b, kā arī Covid-19 pandēmija parādīja uzņēmuma noturību pret krīzes situācijām pasaulē,” teikts SIA “GroGlass” vadības ziņojumā.

2020.gadā SIA “GroGlass” veiksmīgi pabeidza kapitālo ieguldījumu projekta daļu, kas vērsta uz iekārtu uzstādīšanu paplašinātajā ražotnē ražošanas kapacitātes un efektivitātes palielināšanai. 2020.gadā uzņēmums investēja 1,2 milj. EUR ražošanas tehnoloģiju uzlabošanā un vakuuma ražotnes kapacitātes paaugstināšanā. 

Aizvadītajā gadā, pirms stājās spēkā Covid-19 pasaules mēroga ierobežojumi, uzņēmums strauji attīstījās visos tirgus, savukārt, pēc ārkārtas situācijas pasludināšanas līdz maijam tirgus bija neziņā, tāpēc būtiski samazinājās pirkšanas apjomi. “Pateicoties uzņēmuma tirgu, produkcijas un biznesa segmentu diversifikācijai, SIA “GroGlass” šajā laika posmā turpināja ražošanas procesu un pasūtījumu izpildi, lai sagatavotos mirklim, kad atgūsies tirgus, lai nodrošinātu pieprasījumu, kā rezultātā uzņēmums sasniedza rekordlielus pārdošanas apjomus pārskata gada otrajā pusē ar 12% pieaugumu,” teikts SIA “GroGlass” vadības ziņojumā.

SIA “GroGlass” 2020.gadā apgrozījis 18,12 milj. EUR, pēc nodokļu nomaksas gūstot 3,38 milj. EUR peļņu. Pērn uzņēmums saņēmis 264,79 tūkst. EUR lielu valsts atbalstu, kas paredzēts eksportējošajiem uzņēmumiem Covid-19 krīzes seku pārvarēšanai, kā arī pērn vasarā VID vairākkārt atbalstījis uzņēmuma nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadali termiņos vai atlikšanu uz laiku līdz trim gadiem.

Lursoft izziņas informācija rāda, ka pagājušajā gadā SIA “GroGlass” nodarbināja 145 darbiniekus.

SIA “GroGlass” attīstības stratēģijas plāns nākošajiem pieciem gadiem paredz veikt būtiskas investīcijas tehnoloģijās un pamatlīdzekļos. “Tiks pabeigts paplašināšanas projekts esošajā vakuuma ražotnē Katlakalna ielā 4b, modernizēta tās tehnoloģija un palielināta esošās iekārtas ražošanas kapacitāte un efektivitāte,” skaidro SIA “GroGlass”, piebilstot, ka šogad plānotas investīcijas aptuveni 2,4 milj. EUR apmērā.

SIA “GroGlass” patiesie labuma guvēji ir Bouvier Laurent Emmanuel Michel, Prieto Galiana Jaime un Scaillierez Damien Henri Rene.