Apakšveļas ražotājs "New Rosme" 2020.gadā apgrozījis 5,22 milj. EUR

01.06.2021 08:42:00

Sieviešu apakšveļas ražotājs SIA “New Rosme” 2020.gadā strādāja pie apgrozāmā kapitāla efektivizācijas pasākumiem un pastāvīgi ražoto artikulu optimizācijas, panākot būtiskus uzlabojumus gatavās produkcijas noliktavas apjomā un likviditātē. Kā norādījis uzņēmums, pērn noticis arī darbs pie materiālu noliktavas optimizācijas, izmantoto materiālu standartizācijas ar mērķi samazināt materiālu krājumus un palielināt to apriti. Aizvadītā gada martā SIA “New Rosme” uzsācis arī tirdzniecību uzņēmuma interneta veikalā, nodrošinot piegādi uz visām trim Baltijas valstīm.

“Sākoties Covid-19 krīzei, uzņēmums aktivizēja krīzes pārvarēšanas programmu, kā rezultātā izdevās sasniegt būtiski labākus finanšu rādītājus nekā kopumā tekstila ražošanas nozarē. Jau 2020.gada aprīlī uzņēmums uzsāka sejas masku ražošanu, kā arī sniedza piegriešanas ārpakalpojumus citiem sejas masku ražotājiem. Tas 2020.gada Covid-19 krīzes smagākajā periodā ļāva saglabāt ražošanas jaudas,” teikts SIA “New Rosme” vadības ziņojumā. Palielinoties pieprasījumam pēc korsešu izstrādājumiem, jau vasaras mēnešos uzņēmums pilnībā pārgāja uz pamatprodukcijas ražošanu.

Pagājušajā gadā SIA “New Rosme” apgrozījusi 5,22 milj. EUR, nopelnot 363,68 tūkst. EUR. Jānorāda, ka 2,49 milj. EUR no SIA “New Rosme” aizvadītā gada apgrozījuma veidoja vietējais tirgus, 2,24 milj. EUR – realizācija uz Eiropas Savienības valstīm. Salīdzinot ar 2019.gadu, pērn ražotāja apgrozījums sarucis par nepilniem 10%.

Ņemot vērā, ka SIA “New Rosme” aizvadītajā gadā, sekojot valdības lēmumiem par tirdzniecības ierobežojumiem, operatīvi slēdza savus mazumtirdzniecības veikalus, darbiniekiem izmaksāti dīkstāves pabalsti. Kā liecina Lursoft pieejamā informācija, uzņēmums saņēmis arī 157 tūkst. EUR lielu atbalstu, kas paredzēts eksportējošajiem uzņēmumiem, tāpat arī VID vairākkārt atbalstījis uzņēmuma nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadali termiņos vai atlikšanu uz laiku līdz trim gadiem.

Pagājušajā gadā SIA “New Rosme” nodokļu maksājumos valsts kopbužetā samaksājusi 876,80 tūkst. EUR. 

SIA “New Rosme” kapitāldaļu turētājs ir zviedru Swegmark Invest AB.