“Valmiermuižas alus” 2020.gadā eksportējis 147,24 tūkstošus litru alu

02.06.2021 09:23:00

Aizvadītajā gadā SIA “Valmiermuižas alus” apgrozījums samazinājies par 3%, sarūkot līdz 5,52 milj. EUR. Finanšu gadu uzņēmums noslēdzis ar 310,73 tūkst. EUR peļņu.
“Pārdotā alus apjoms litros samazinājies par 5,5%, bet bezalkoholisko dzērienu pārdošanas apjoms litros audzis par 14%,” teikts SIA “Valmiermuižas alus” vadības ziņojumā. Alus darītavai nozīmīgu alus pārdošanas apjomu veido restorāni un bāri, kuru darbību pavasarī un ziemā būtiski ierobežoja Covid-19, tāpēc alus darītava martā un aprīlī samazināja brūvēšanas apjomu, savukārt maijā atsāka brūvēt alu ar pilnu jaudu, aizvadītajā vasarā piedzīvojot līdz šim lielāko pārdošanas apjomu. 

Kā norādījis SIA “Valmiermuižas alus”, pārdošanas apjoma pieauguma līderis pērn bija Kokmuižas eili, kā arī aizvien vairāk bezalkoholisko dzērienu pircēji priekšroku dod tīrām Latvijas garšām, kuras apvieno vairāk sulas un mazāk cukura, kā rezultātā “Gardu muti” zelteri pērn pārdoti par 15% vairāk nekā 2019.gadā.

SIA “Valmiermuižas alus” pagājušajā gadā turpinājis attīstīt alus eksportu. Uzņēmums savu produkciju eksportējis uz Igauniju, Lietuvu, Somiju, Zviedriju, Dāniju un Īriju, kur bijis visstraujākais eksporta pieaugums. Uzņēmums uzsācis alus eksportu arī uz Lielbritāniju un Spāniju, savukārt zelteru eksports uzsākts uz Igauniju un Zviedriju. Jānorāda, ka SIA “Valmiermuižas alus” 2020.gadā eksportējusi 147,24 tūkst. litru alu, kas veido 6,5% no kopējā izbrūvētā alus apjoma.

Alus darītava pērn izmantojusi valsts atbalsta programmas Covid-19 krīzes seku mazināšanai: dīkstāves pabalstus, subsidētās darba vietas, nodokļu nomaksas atlikšanu. Ņemot vērā Covid-19 radītos riskus un nenoteiktību, uzņēmuma vadība pieņēmusi lēmumu uz nenoteiktu laiku atlikt investīcijas jaunas Kokmuižas alus darītavas izveidē Kocēnos un koncentrēties uz alus darītas pilnīgošanu Valmiermuižā.

Aizvadītajā gadā uzņēmumā bija nodarbināts 71 darbinieks, un uzņēmums nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 1,54 milj. EUR. 

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka 2005.gadā reģistrētā SIA “Valmiermuižas alus” pamatkapitāls ir 1,39 milj. EUR.