“Mūsa Motors Rīga” izdevies pagājušo gadu noslēgt ar 1,57 milj. EUR peļņu

04.06.2021 06:42:00

Pērn vieglo automašīnu reģistrācijas Latvijā samazinājās par 25,9%, visbūtiskākajam kritumam esot aprīlī un maijā, kad reģistrēts pat par 60% automašīnu mazāk nekā gadu iepriekš attiecīgajā periodā. Kā iesniegtajā vadības ziņojumā norādījis SIA “Mūsa Motors Rīga”, šajos mēnešos ražotājrūpnīcas ierobežoja vai apturēja automobiļu ražošanu, kas arī būtiski ietekmēja finanšu rādītājus. 

Pērn SIA “Mūsa Motors Rīga” apgrozīja 36,59 milj. EUR, kas ir par 16,66% mazāk nekā gadu iepriekš. Aizvadītajā gadā arī sarukusi uzņēmuma peļņa, kas samazinājusies no 2,11 milj. EUR 2019.gadā līdz 1,57 milj. EUR pērn.

Lursoft pieejamajā vadības ziņojumā SIA “Mūsa Motors Rīga” norāda, ka uzņēmums 2020.gadā savlaicīgi pārorientējās uz krājumā esošo automobiļu tirdzniecību un palielināja ražošanai pasūtīto automobiļu skaitu otrajā pusgadā. “Tas ļāva samazināt Covid-19 negatīvo ietekmi un, piemēram, jauno Volvo automobiļu pārdošanas apjoma kritums bija tikai 10,2%,” norādījis autotirgotājs. Uzņēmums arī ieviesis optimizētu attālinātu rezerves daļu tirdzniecību, elastīgu servisa pakalpojumu sniegšanas laiku. Šo pārmaiņu rezultātā uzņēmums 2020.gadu varējis noslēgt ar peļņu. Lielākais pienesums uzņēmuma peļņas rezultātā bija auto servisa pakalpojumi un rezerves daļu tirdzniecība. 

Lai gan šī gada pirmajos mēnešos vērojamas tirgus pieauguma tendences, SIA “Mūsa Motors Rīga” norāda, ka nav iespējams prognozēt, kā situācija varētu attīstīties nākotnē. 

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka aizvadītā gada aprīlī, maijā un jūnijā SIA “Mūsa Motors Rīga” izmantojis iespēju dīkstāvē esošajiem darbiniekiem saņemt valsts atbalstu. Pērn uzņēmumā bija nodarbināti 97 strādājošie.