"Rīgas veselības centrs" šogad cer uz apgrozījuma pieaugumu par 22%

07.06.2021 06:43:00

Rīgas pilsētas pašvaldībai piederošais SIA “Rīgas veselības centrs” 2020.gadā apgrozījis 8 milj. EUR, gadu noslēdzot ar 150,47 tūkst. EUR zaudējumiem. Šogad plānots sasniegt apgrozījuma pieaugumu par 22%.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka 2020.gadā SIA “Rīgas veselības centrs” valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājis 1,54 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 0,75 milj. EUR. Salīdzinot ar citiem nozares uzņēmumiem, SIA “Rīgas veselības centrs” veikto nodokļu iemaksu apjoms uz vienu strādājošo pērn bijis augstāks nekā veselības aizsardzības jomā vidēji. 

Ārkārtējās situācijas ierobežojumi 2020.gadā būtiski samazināja uzņēmuma veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanas apjomu un līdz ar to arī ieņēmumus. Tomēr, neskatoties uz epidemioloģiskās situācijas izraisītajiem ierobežojumiem, SIA “Rīgas veselības centrs” 2020.gadā izdevies ieviest gan jaunus pakalpojumu veidus, gan modernizēt pakalpojuma sniegšanā izmantojamās tehnoloģijas un informācijas tehnoloģijas, kas ļauj sniegt kvalitatīvākus pakalpojumus dažādās uzņēmuma filiālēs.
Nozīmīgākais notikums uzņēmumam aizvadītajā gadā bija filiāles “Bolderāja” darba uzsākšana jaunās telpās. Papildus tam, pateicoties Rīgas domes Īpašuma departamenta atbalstam, pērn izdevies īstenot neplānotus būtiskus infrastruktūras uzlabošanas pasākumus, veicot “Ķengarags” filiāles ēkas siltināšanu un “Ziepniekkalns” jumta siltināšanu.

2020.gadā SIA “Rīgas veselības centrs” sniedza 386,4 tūkstošus dažāda veida ambulatorus veselības aprūpes pakalpojumus un izmeklējumus. No šiem veselības aprūpes pakalpojumiem un izmeklējumiem Nacionālā veselības dienesta apmaksāto pakalpojumu īpatsvars kopā ar pacientu līdzmaksājumu veido 76%, bet maksas pakalpojumu īpatsvars – 24%. No uzņēmuma filiālēm visvairāk pakalpojumu un izmeklējumu 2020.gadā sniegti filiālē “Iļģuciems”. 

Aizvadītajā gadā SIA “Rīgas veselības centrs” nodarbināja 453 darbiniekus, no kuriem veselības aprūpē bija nodarbināti 72%. Kā iesniegtajā gada pārskatā atzinusi SIA “Rīgas veselības centrs” vadība, šogad lielākie izaicinājumi uzņēmumam būs klientu un personāla piesaistes jautājumi, kā arī infrastruktūras pilnveidošana filiālēs “Ķengarags” un “Torņakalns”.