Aizvadītajā finanšu gadā “KRONOSPAN Riga” apgrozījis 177,8 milj. EUR

11.06.2021 09:18:00

Laika periodā no 2019.gada 1.oktobra līdz 2020.gada 30.septembrim SIA “KRONOSPAN Riga” apgrozījis 177,8 milj. EUR un nopelnījis 27,23 milj. EUR. Salīdzinot ar gadu iepriekš, aizvadītajā pārskata periodā sarucis gan uzņēmuma apgrozījums, gan arī tā peļņa. Finanšu rādītājus negatīvi ietekmējis uzsāktais investīciju projekts, kas izraisīja ražošanas traucējumus, tostarp, uz 2 mēnešiem tika apstādināta orientēto skaidu plātņu ražošanas līnija.

Koksnes skaidu plātņu, orientēto skaidu plātņu un laminēto koksnes skaidu plātņu ražotājs SIA “KRONOSPAN Riga” turpmākā gada laikā plāno kāpināt ražošanas jaudu un palielināt klātbūtni Ziemeļeiropas un Ziemeļamerikas tirgos. Uzņēmums arī paredzējis veikt izmaksu optimizācijas programmas un investēt jaunās tehnoloģijās, lai uzlabotu darbības efektivitāti. 

Jānorāda, ka šobrīd uzņēmuma orientēto skaidu plātņu ražošanas jauda ir 800 tūkst. m3, bet koksnes skaidu plātņu – 500 tūkst.m3 gadā. Pērn uzņēmums investīcijās ieguldījis 54,37 milj. EUR. Galvenie investīciju projekti iekļāva jauna aprīkojuma instalāciju, kā arī orientēto skaidu plātņu ražošanas līnijas pagarināšanas un OSB UTWS sistēmas ieviešanas pabeigšanu. Kā norāda uzņēmums, šī tehnoloģija ļaus būtiski samazināt ar ražošanas procesu saistītās emisijas.

Lursoft dati rāda, ka Kiprā reģistrētajam KRONOSPAN BALTIC HOLDINGS LTD piederošais SIA “KRONOSPAN Riga” aizvadītajā pārskata gadā bija darba devējs 255 darbiniekiem. Pērn uzņēmums valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājis 1,77 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 0,88 milj. EUR.