"Tukuma Straume" pagājušajā gadā apgrozījusi 5,95 milj. EUR

21.06.2021 06:39:00

Dzīvnieku barības ražotājs, kā arī graudu un rapšu iepircējs, uzglabātājs, izejvielu tirgotājs AS “Tukuma Straume” aizvadītajā gadā piedzīvojis apgrozījuma kritumu par 7,98%, rādītājam samazinoties līdz 5,95 milj. EUR. Peļņa palielinājusies no 85,58 tūkst. EUR 2019.gadā līdz 257,94 tūkst. EUR pērn. 

Iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka AS “Tukuma Straume” galvenā prioritāte ir esošā tirgus saglabāšana un jaunu klientu piesaiste Latvijā. “Turpināsim ražot produkciju pēc individuāla pasūtījuma, izstrādājot piemērotu receptūru pēc pircēja pieprasījuma, nodrošinot produkta ātru piegādi,” teikts AS “Tukuma Straume” iesniegtajā vadības ziņojumā. Līdztekus ražošanai, uzņēmums aktīvi strādā pie biznesa struktūru optimizācijas, modernizācijas un esošās tehniskās bāzes uzlabošanas. 

Pērn AS “Tukuma Straume” bija darba devējs 35 strādājošajiem. Uzņēmums pagājušajā gadā nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 1,02 milj. EUR. 

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka 99,97% AS “Tukuma Straume” akciju pieder SIA “Baltic Agro”, kas, savukārt, ir dāņu DAVA Agravis International Holding AS piederošs uzņēmums.