“Baltic Restaurants Latvia” apgrozījums pērn sarucis par 37,6%

28.06.2021 08:27:00

Aizvadītajā pārskata gadā SIA “Baltic Restaurants Latvia” apgrozījums Covid-19 izraisītās krīzes ietekmē samazinājies par 37,61%, sarūkot līdz 13,16 milj. EUR. Jānorāda, ka 2019.gadā ēdināšanas sektorā strādājošais uzņēmums apgrozīja 21,10 milj. EUR un nopelnīja 232,40 tūkst. EUR. Pagājušo gadu SIA “Baltic Restaurants Latvia” noslēdzis ar 190,49 tūkst. EUR zaudējumiem. 

Pārskata gadu SIA “Baltic Restaurants Latvia” noslēdza ar 105 struktūrvienībām. Divi lielākie segmenti ir izglītības iestāžu segments ar 66 vietām un darbinieku pusdienu restorāni ar 28 vietām. Abos iepriekšminētajos segmentos uzņēmums saglabājis tirgus līdera pozīciju. 

Pagājušajā gadā SIA “Baltic Restaurants Latvia” bija darba devējs 710 strādājošajiem. Lursoft pieejamā informācija rāda, ka uzņēmuma dīkstāvē esošajiem darbiniekiem gan pērn, gan arī šogad vairākkārt izmaksāti pabalsti, tāpat arī uzņēmums saņēmis atbalstu algu subsīdijām. No līdzekļiem, kas paredzēti tūrisma nozares uzņēmumiem Covid-19 krīzes seku pārvarēšanai, SIA “Baltic Restaurants Latvia” saņēmis 693,65 tūkst. EUR. 

Neskatoties uz Covid-19 krīzi, SIA “Baltic Restaurants Latvia” 2020.gadā turpināja attīstīties. Iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka aizvadītajā gadā uzņēmums īstenojis 250 tūkst. EUR lielas investīcijas, ieguldot līdzekļus gan jaunu struktūrvienību atvēršanā, gan arī jau esošajās struktūrvienībās.

SIA “Baltic Restaurants Latvia” plāno turpināt izaugsmi un attīstību, lai nostiprinātu savas pozīcijas Latvijas sabiedriskās ēdināšanas tirgū kā vadošais ēdinātājs, kā arī palielinātu uzņēmuma zīmolu “Daily” un “Chat” atpazīstamību. Jānorāda, ka 2020.gada februārī  uzņēmums atvēra pirmo dienas restorānu ar jauno zīmolu “Restart”. Pēc pārskata gada beigām uzņēmums atvēris vēl vienu dienas restorānu ar zīmolu “Restart”, kā arī turpinās darbs, lai paplašinātu jauno zīmolu.

SIA “Baltic Restaurants Latvia” iesniegtajā vadības ziņojumā teikts, ka uzņēmums turpinās darbu pie procesu pilnveidošanas, standartizācijas un kvalitātes nostiprināšanas, kā arī apgrozījuma palielināšanas, kas ir būtiski turpmākai sekmīgai izaugsmei. Uzņēmums paredzējis arī būtiski attīstīt un pilnveidot sadarbību ar grupas uzņēmumu Igaunijā, lai gūtu maksimālu sinerģiju no savstarpējiem sadarbības projektiem. 

SIA “Baltic Restaurants Latvia” patiesie labuma guvēji ir Guntis Bredovskis, Anita Gleizde un Aigars Kaugars.