“Lauma Fabrics” pērn 23,8% apgrozījuma kritums

01.07.2021 09:43:00

Sieviešu veļas šūšanai paredzēto materiālu, formēšanas un korsešu izstrādājumu ražotājs LSEZ SIA “Lauma Fabrics” pagājušajā gadā apgrozījis 24,5 milj. EUR un nopelnījis 1,5 milj. EUR.

Uzņēmuma iesniegtais gada pārskats liecina, ka pērn ražotāja apgrozījums samazinājies par 23,8%. No pagājušā gada kopējā apgrozījuma 22,8 milj. EUR veidojuši materiāli sieviešu veļas šūšanai, 263,7 tūkst. EUR – medicīnas produkcija, 420,5 tūkst. EUR – formēšanas izstrādājumi, 594,2 tūkst. EUR – korsešu izstrādājumi. Būtisks samazinājums 2020.gadā reģistrēts medicīnisko preču grupas apgrozījumā, kas skaidrojams ar medicīnas biznesa nodalīšanu atsevišķā uzņēmumā – LSEZ SIA “Lauma Medical”. Pārējās produktu grupās apgrozījuma kritums galvenokārt saistīts ar Covid-19 pandēmijas ietekmi uz saimniecisko darbību. Jāpiebilst, ka 2020.gada 2.ceturksnī uzņēmums piedzīvoja ļoti būtisku apgrozījuma kritumu saistībā ar klientu pārdošanas apjomu kritumu slēgto tirdzniecības vietu dēļ, kas, savukārt, rezultējās ar uzņēmuma īstermiņa ražošanas pārtraukšanu.

LSEZ SIA “Lauma Fabrics” galvenie noieta tirgi 2020.gadā bija Baltijas valstis, Vācija, Polija, Maroka un NVS valstis.

2020.gadā LSEZ SIA “Lauma Fabrics” ieguldījumus savas ražošanas bāzes attīstībā veica ļoti piesardzīgi, īpašu uzmanību pievēršot likviditātes stabilizēšanai un apgrozāmo līdzekļu situācijas uzlabošanai. Lai pārvarētu ārkārtas situāciju, uzņēmums ir izmantojis valsts nodrošinātos atbalsta instrumentus. Lursoft pieejamā informācija liecina, ka uzņēmums saņēmis 394,5 tūkst. EUR lielu atbalstu no līdzekļiem, kas paredzēti eksportējošajiem uzņēmumiem, tāpat arī izmaksāta atlīdzība dīkstāvē esošajiem uzņēmuma darbiniekiem, un VID atbalstījis uzņēmuma nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadali termiņos vai atlikšanu uz laiku līdz trim gadiem. Pērn uzņēmums bija darba devējs 384 strādājošajiem. 

2021.gadā LSEZ SIA “Lauma Fabrics” turpināšot koncentrēties uz apgrozījuma atgūšanu un investīciju iespējām esošajos un jaunos eksporta tirgos ar spēcīgu izaugsmes potenciālu un pieaugošu pārdošanu.