Interneta veikals kļuvis par būtisku "DelfinGroup" lombardu preču realizācijas kanālu

05.07.2021 07:11:00

AS “DelfinGroup” apgrozījums 2020.gadā audzis līdz 21,62 milj. EUR, un tā peļņa pēc nodokļu nomaksas veidojusi 3,26 milj. EUR. Kompānijas konsolidētais apgrozījums pērn palielinājies līdz 23,66 milj. EUR. Koncerna apgrozījums, salīdzinot ar gadu iepriekš, pieaudzis par 9%, savukārt kredītportfelis palielinājies par 10%. Iesniegtajā vadības ziņojumā “DelfinGroup” norādījis, ka tā kredītportfelis 2020.gadā sasniedzis 35 milj. EUR.

Lursoft izziņas informācija rāda, ka 2020.gada sākumā uzņēmums piedzīvojis nosaukuma maiņu, jo kopš 2012.gada bija zināms ar nosaukumu “ExpressCredit”, bet vēl pirms tam – kā “Lombards24.lv”. Aizvadītā gada vidū sekoja arī kompānijas pamatkapitāla palielināšana līdz 4 milj. EUR, savukārt augustā koncerna akcionāri pieņēma lēmumu par uzņēmuma juridiskās formas maiņu uz akciju sabiedrību. “Minētie pasākumi veikti ar mērķi attīstīt grupas korporatīvo pārvaldību, pievēršot uzmanību tā ilgtspējas aspektiem,” teikts AS “DelfinGroup” vadības ziņojumā.

“Neskatoties uz situāciju saistībā ar Covid-19, uzņēmumam 2020.gadā izdevās sasniegt stabilus izaugsmes rādītājus. Pateicoties komandas profesionalitātei, izdevās veiksmīgi organizēt naudas plūsmu un pārvaldīt kredītriskus, saglabājot pelnītspēju,” teiks AS “DelfinGroup” vadības ziņojumā. Uzņēmums pagājušajā gadā lombarda segmentā pilnveidoja interneta veikala darbību. 2020.gada 4.ceturksnī interneta veikala apgrozījums palielinājās par 231%, salīdzinājumā ar iepriekšējo ceturksni, un par 438%, ja salīdzina ar tādu pašu periodu gadu iepriekš. “Ieguldījumi interneta veikala attīstībā 2019.gadā pilnībā sevi attaisnojušu, un tas ir kļuvis par būtisku lombarda preču realizācijas kanālu, kura nozīme nākotnē nostiprināsies,” skaidrojis AS “DelfinGroup”. 

2020.gadā uzņēmums, atbilstoši pieņemtajai dividenžu politikai, izmaksāja dividendes 3 milj. EUR apmērā.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka AS “DelfinGroup” šobrīd reģistrētas 96 struktūrvienības – lombardi “Banknote” – visā Latvijas teritorijā.

AS “DelfinGroup” reģistrēts 2009.gadā, un tā patiesais labuma guvējs ir Agris Evertovskis.