"Averoja" apgrozījums 2020.gadā sarucis par 78,66%

05.07.2021 08:01:00

SIA “Averoja”, kura darbība saistīta ar tūrisma un ar to saistītu pakalpojumu sniegšanu valsts sektora iestādēm un organizācijām, kā arī ienākošā tūrisma apkalpošanu, 2020.gadā piedzīvoja apgrozījuma kritumu par 78,66%.

Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka pagājušajā gadā SIA “Averoja” apgrozīja 3,15 milj. EUR, gadu noslēdzot ar 597 eiro peļņu. Gadu iepriekš SIA “Averoja” strādāja ar 14,77 milj. EUR apgrozījumu un 299,89 tūkst. EUR peļņu. 

2020.gadā SIA “Averoja” piedalījās visos valsts un pašvaldību izsludinātajos iepirkumos par tūrisma pakalpojumu iegādi. Arī šogad uzņēmums uzvarējis jau deviņos iepirkumu konkursos. Lielākais no tiem ir 2,33 milj. EUR vērtais līgums par komandējumu organizēšanas pakalpojumu nodrošināšanu Zemkopības ministrijas un tās padotībā esošām iestādēm.

SIA “Averoja” vadība turpina izvērtēt un uzraudzīt Covid-19 izraisīto situāciju. “Turpmāko notikumu ietekme uz uzņēmuma darbību nākotnē ir atkarīga no vīrusa izplatības un vakcinācijas apjomiem visā pasaulē, kas ir būtiskākie faktori pasaules valstu ierobežojumu mazināšanai,” teikts SIA “Averoja” vadības ziņojumā. Uzņēmuma vadība norāda, ka šobrīd saimnieciskās darbības samazinājums pret 2019.gadu ir 80%. “Ņemot vērā faktu, ka uzņēmuma lielākā daļa darbinieku kopš 2021.gada sākuma atrodas dīkstāvē, tas ir labs rādītājs,” teic SIA “Averoja”, paredzot, ka pieprasījums šogad pēc tūrisma pakalpojumiem būs būtiski lielāks nekā 2020.gadā.

Sanitai Ruginai piederošā SIA “Averoja” pērn bija darba devējs 12 strādājošajiem. 
Lursoft pieejamā informācija rāda, ka dīkstāves pabalsti SIA “Averoja” darbiniekiem izmaksāti gan aizvadītā gada pavasarī un vasaras sākumā, gan arī decembrī. Šogad darbinieki turpinājuši saņemt dīkstāves pabalstus, kā arī uzņēmums saņēmis atbalstu apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai. No līdzekļiem tūrisma nozares uzņēmumiem Covid-19 krīzes seku pārvarēšanai SIA “Averoja” saņēmis 19,19 tūkst. EUR lielu atbalstu.