84% no savas produkcijas “Ditton pievadķēžu rūpnīca” pērn eksportējusi

05.07.2021 08:35:00

AS “Ditton pievadķēžu rūpnīca” 2020.gadā 84% no savas produkcijas eksportējusi. Tostarp, 47% veidoja eksports uz austrumiem, bet 37% - uz rietumiem. Aizvadītajā gadā uzņēmums apgrozījis 4,55 milj. EUR, pārskata gadu noslēdzot ar 25,24 tūkst. EUR zaudējumiem. Ar zaudējumiem uzņēmums strādājis arī gadu iepriekš, kad tie sasnieguši 117,51 tūkst. EUR. 

“2020.gadā uzņēmums turpināja īstenot zaudējumu minimizācijas programmu, pateicoties iekšējās struktūras optimizācijai, infrastruktūras, intelektuālo un cilvēkresursu izmantošanai,” teikts AS “Ditton pievadķēžu rūpnīca” iesniegtajā vadības ziņojumā.

AS “Ditton pievadķēžu rūpnīca” atzīmē Covid-19 ietekmi uz visiem uzņēmuma produkcijas ražošanas – tirdzniecības ķēdes posmiem. “Samazinājās pasūtījumu apjomi, pasūtītāji atteicās no vairākiem pasūtījumiem. Daži pasūtītāji paziņoja par pagaidu ražošanas apturēšanu un par atteikšanos pirkt komplektējošās detaļas. Sistemātiski tika pārkāpti maksājumu grafiki un termiņi,” par Covid-19 ietekmi uz uzņēmuma darbību 2020.gadā stāsta AS “Ditton pievadķēžu rūpnīca” vadība. 
AS “Ditton pievadķēžu rūpnīca” pagājušajā gadā ar darba vietām nodrošināja 137 darbiniekus.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka aizvadītā gada maijā un jūlijā VID atbalstījis AS “Ditton pievadķēžu rūpnīca” nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadali termiņos vai atlikšanu uz laiku līdz trim gadiem. Pērn uzņēmums valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājis 319,24 tūkst. EUR, savukārt iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 117,25 tūkst. EUR. Šobrīd, kā liecina VID publiskotā informācija, uzņēmumam ir uzkrāts 46,89 tūkst. EUR liels nodokļu parāds.