"Rīgas Karte" 2020.gadu noslēgusi ar 4,4 milj. EUR peļņu

06.07.2021 06:50:00

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Rīgas Karte” norādījusi, ka pērn uzņēmums strādājis sarežģītos apstākļos, tomēr saglabāja spēju nodrošināt nepārtrauktu e-talona un autostāvvietu sistēmu darbību, monitoringu, pārvaldību un uzturēšanu, neietekmējot pasažierus un savu galveno klientu – RPSIA “Rīgas satiksme”.

“Uzņēmumam 2020.gadā bija vairāki izaicinājumi. Viens no būtiskākajiem izaicinājumiem bija sagatavot elektronisko norēķinu sistēmu (EBS) pārejas periodam, kura laikā EBS pakāpeniski tiktu nodota RPSIA “Rīgas satiksme”. EBS pārejas perioda laikā uzņēmums veiktu EBS uzturēšanu, kas iepriekš tika nodrošināta ar apakšuzņēmēja piesaisti, pašu spēkiem. Tāpat vēl viens no izaicinājumiem bija pārņemt no ilggadēja sadarbības partnera – apakšuzņēmēja – EBS uzturēšanai nepieciešamo dokumentu, informāciju un problēmu analīzi,” teikts SIA “Rīgas Karte” vadības ziņojumā. Gatavojoties EBS pārejas periodam, SIA “Rīgas Karte” 2020.gada nogalē izveidoja savu tehnisko dienestu. 

SIA “Rīgas Karte” pērn jau devīto gadu turpināja sniegt pakalpojumus Rīgas domes Labklājības departamentam, kas nodrošina bezmaksas porciju izsniegšanu ēdiena izdales vietās maznodrošinātām personām. 

2020.gadā SIA “Rīgas Karte” apgrozījumu veidoja 20,23 milj. EUR, kas ir par 8,83% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt peļņu pēc nodokļu nomaksas – 4,44 milj. EUR.

Aizvadītā gada finanšu rādītājus ietekmējusi Covid-19 pandēmija, kā rezultātā samazinājās sabiedriskā transporta pasažieru plūsma, līdz ar to arī par 1,36 milj. EUR samazinājušies ieņēmumi par sabiedriskā transporta viedkaršu un viedbiļešu realizāciju. Samazinoties Rīgas pilsētas maksas autostāvvietu lietotāju skaitam, komisijas maksas par autostāvvietu, salīdzinot ar 2019.gadu, sarukušas par 0,28 milj. EUR. 

2007.gadā reģistrētā SIA “Rīgas Karte” dalībnieki ir RPSIA “Rīgas satiksme” (51%) un Conduent Business Solutions (France) SAS.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka pagājušajā gadā SIA “Rīgas Karte” bija darba devējs 14 strādājošajiem, un uzņēmums nodokļu maksājumos 2020.gadā valsts kopbudžetā samaksājis 3,92 milj. EUR.