"Akvedukts" pērn pārsniedzis plānotos apgrozījuma un peļņas rādītājus

08.07.2021 06:27:00

Ūdensapgādes, kanalizācijas, apkures un laistīšanas ierīkošanas aprīkojuma tirgotājs, kā arī strūklaku tehnoloģijas projektētājs AS “Akvedukts” iesniegtajā pārskatā par 2020.gadu norāda, ka pandēmijas negatīvā ietekme uz pirmā pusgada finansiālajiem rādītājiem kompensējās ar ievērojamu pieprasījuma pieaugumu otrajā pusgadā. Tā rezultātā tika pārsniegti 2020.gadā plānotie apgrozījuma un peļņas rādītāji.

Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka AS “Akvedukts” aizvadītajā gadā apgrozīja 21,42 milj. EUR, pēc nodokļu nomaksas gūstot 1,34 milj. EUR peļņu. Salīdzinot ar gadu iepriekš, uzņēmuma apgrozījums pieaudzis par 5,98%, bet peļņa par 22,52%. Nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā uzņēmums pērn samaksājis 2,75 milj. EUR. 

Pērn tika turpināts darbs pie  AS “Akvedukts” sortimenta paplašināšanas, noliktavu un piegādes sistēmu uzlabošanas. “Centrālajā noliktavā pabeigta reorganizācija, atjaunota noliktavas tehnika un aprīkojums, kā rezultātā ievērojami palielināta darba efektivitāte,” teikts AS “Akvedukts” iesniegtajā vadības ziņojumā.

Uzņēmums norāda, ka sākot ar 2021.gada sākumu ir ievērojami pieaugušas cenas visiem būvizstrādājumiem. “Cenu pieaugums ir dramatisks, vidēji pirmajā pusgadā tas ir 10% robežās. Papildu tam, situāciju pasliktina sarežģījumi ar preču pieejamību, jo ražotājiem pietiekošā daudzumā nav pieejamas izejvielas, kas izraisa arvien pieaugošus kavējumus piegādēm. Jau no 2020.gada nogales ir ļoti apgrūtināta preču plūsma no Ķīnas. Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, konteineru trūkuma un kuģu noslodzes dēļ viena konteinera transportēšanas izmaksas no Ķīnas līdz Rīgai ir trīskāršojušās,” teikts AS “Akvedukts” vadības ziņojumā.

Uzņēmuma vidējais strādājošo skaits 2020.gadā bija 98 cilvēki, kas nodarbināti administratīvā darbā, klientu apkalpošanā un loģistikas nodrošināšanā.

1994.gadā reģistrētā AS “Akvedukts” patiesais labuma guvējs ir Nauris Ārmanis.