"Capital" apgrozījums audzis par 20,8%, peļņa - vēl straujāk

08.07.2021 06:53:00

IT produktu un risinājumu tirgotājs AS “Capital” 2020.gadā kāpinājis gan apgrozījumu, gan peļņu. Uzņēmuma iesniegtais gada pārskats rāda, ka pērn tā apgrozījums kāpis par 20,83%, sasniedzot 29,41 milj. EUR, savukārt peļņa augusi par 142,44%, palielinoties līdz 845,74 tūkst. EUR. 

Iesniegtajā vadības ziņojumā AS “Capital” norādījis, ka IT jomā koronavīrusa izplatība jūtamāk izpaudusies ilgstošā paaugstinātā pieprasījumā un citu reģionālu aspektu ietekmē uz produktu pieejamību un cenām. “Pašlaik uzņēmuma spēja veikt piegādes nav ietekmēta, drīzāk otrādi – mūsu vērā ņemamais pārdošanas apjoms sniedz mums labas pozīcijas pie sadarbības partneriem un ļauj prioritāri piekļūt deficīta precei, tādējādi ļaujot mums palielināt savu tirgus daļu Latvijā,” vadības ziņojumā norādījis AS “Capital”.

Lursoft dati rāda, ka AS “Capital”, kura patiesais labuma guvējs ir Ivars Putniņš, aizvadītajā gadā nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 2,48 milj. EUR. Pagājušajā gadā uzņēmums ar darba vietām nodrošinājis 59 strādājošos.
Jānorāda, ka šogad uzņēmums uzvarējis jau vairāk nekā 40 iepirkumu konkursos.