Biroja preču un mēbeļu tirgotājam "Daiļrade EKSPO" pērn apgrozījuma kritums

09.07.2021 06:39:00

SIA “Daiļrade EKSPO”, kas nodarbojas ar darba un mācību vides iekārtošanai nepieciešamo produktu tirdzniecību. 2020.gadā apgrozījis 3,6 milj. EUR. Salīdzinot ar 2019.gadu, tas ir par 16,09% mazāk. No kopējā apgrozījuma 45% veidojuši ieņēmumi no biroju precēm, 51% - mēbeles un 4% - lietišķās dāvanas. Finanšu gadu tirgotājs noslēdzis ar 312,88 tūkst. EUR peļņu.

“2020.gadā turpinājās tendence samazināties biroja preču patēriņam, it sevišķi saistībā ar Covid-19 izraisīto ārkārtas situāciju un valstī noteiktajiem ierobežojumiem,” teikts SIA “Daiļrade EKSPO” vadības ziņojumā. Uzņēmums norāda, ka attālinātais darba režīms kardināli mainījis biroja darba nodrošināšanai paredzēto preču pieprasījumu. 

SIA “Daiļrade EKSPO” skaidro, ka tirdzniecības apgrozījuma samazināšanās vērojama visās uzņēmuma piedāvāto preču grupās. Tirgotājs norāda, ka arī 2021.gada pirmajos piecos mēnešos novērojama Covid-19 ietekme, savukārt piegādātāju tirgū iezīmējas izejmateriālu trūkums, kas izsaucis plastmasas, papīra, kartona, metāla un citu izstrādājumu strauju cenu pieaugumu. Loģistiku ietekmējot kravas transportēšanas izmaksu pieaugums. 

Lursoft dati rāda, ka Vijai Jansonei un Rutai Kalniņai piederošais SIA “Daiļrade EKSPO” pērn bijis darba devējs 38 strādājošajiem. Šogad pavasarī uzņēmums izmantojis iespēju saņemt atbalstu apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai, kā arī izmaksāta atlīdzība dīkstāvē esošajiem darbiniekiem.

2020.gadā SIA “Daiļrade EKSPO” nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksāja 620,25 tūkst. EUR.