“MADARA Cosmetics” apgrozījums pērn audzis par 41,69%

12.07.2021 00:19:00

Lielākais kosmētikas ražotājs Latvijā un viens no nozīmīgākajiem dabīgās kosmētikas ražotājiem Baltijas un Ziemeļeiropas valstu reģionā AS “MADARA Cosmetics” pērn kāpinājis apgrozījumu līdz 15,59 milj. EUR, kas gada laikā ir kāpums par 41,69%. Ražotāja peļņa augusi no 1,55 milj. EUR 2019.gadā līdz 3,45 milj. EUR pērn. 

“MADARA Cosmetics” konsolidētais apgrozījums 2020.gadā palielinājies līdz 16,07 milj. EUR, bet peļņa līdz 3,44 milj. EUR. “MADARA Cosmetics” koncernu veido mātes uzņēmums “MADARA Cosmetics”, kā arī tā meitas kompānijas SIA “MADARA Retail”, SIA “Cosmetics NORD” un Madara Cosmetics GmbH Vācijā.

Neskatoties uz pandēmijas radītajiem izaicinājumiem, 2020.gads koncernam bijis īpaši veiksmīgs, jo veiksmīgi pielāgojoties jaunajiem tirdzniecības apstākļiem un liekot uzsvaru uz e-komercijas kanāliem, ir izdevies sasniegt teicamus rezultātus. Koncerna produkti tiek eksportēti uz vairāk nekā 20 valstīm.

“2020.gads bijis ražīgs arī jaunu produktu izplatīšanas ziņā. Jaunu produktu apgrozījums veidoja 2,2 milj. EUR, un vairāki no jaunajiem produktiem ierindojas koncerna pirktāko produktu sarakstā. Būtisks attīstības solis 2020.gadā bija lūpu krāsu un higiēnisko lūpu balzamu izstrāde un ražošanas procesa ieviešana,” teikts “MADARA Cosmetics” vadības ziņojumā. 

Koncerna ilgtermiņa ieguldījumi 2020.gadā veidoja 617 tūkst. EUR, no kuriem ražošanas iekārtās ieguldīti 307 tūkst. EUR.

Turpmākajos gados “MADARA Cosmetics” koncerna izaugsme tikšot balstīta uz attīstību ārvalstu tirgos. Uzņēmums iecerējos nostiprināt un paplašināt darbību esošajos eksporta tirgos un uzsākta darbība arī vairākos jaunos tirgos. “Būtiska loma attīstībā būs koncerna mātes uzņēmuma tiešajiem e-komercijas kanāliem, kas 2020.gadā uzrādīja ļoti labus rādītājus. Pērn šo mērķu sasniegšanai uzņēmums izveidoja 14 jaunas darba vietas, un komandas paplašināšana plānota arī šogad,” teikts “MADARA Cosmetics” vadības ziņojumā. Norādīts, ka “MADARA Cosmetics” ražošanas procesa kapacitāte joprojām ir pietiekoša, lai turpinātu izaugsmi līdzšinējā tempā. 

Lursoft pieejamā informācija liecina, ka 2020.gadā AS “MADARA Cosmetics” bija darba devējs 134 darbiniekiem. Nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā kompānija pagājušajā gadā samaksājusi 1,44 milj. EUR.