"Douglas Latvia" aizvadītajā finanšu gadā izdevies kāpināt apgrozījumu

16.07.2021 06:43:00

Laika periodā no 2019.gada 1.oktobra līdz 2020.gada 30.septembrim kosmētikas un parfimērijas preču tirgotājs SIA “Douglas Latvia” sasniedza 22,82 milj. EUR apgrozījumu. Salīdzinot ar gadu iepriekš, tirgotāja apgrozījums audzis par 0,8 milj. EUR. Līdz ar apgrozījumu kāpusi arī peļņa, kas palielinājusies par 20,1%, pieaugot līdz 2,32 milj. EUR.

Pārskata gadā uzņēmums ir realizējis vairākus būtiskus investīciju projektus, ieguldot veikalu modernizācijā un Douglas zīmola nostiprināšanā Latvijā. “Straujus izaugsmes tempus uzrādīja interneta veikals, kura aktīvā attīstīšana bija uzņēmuma svarīga prioritāte,” teikts SIA “Douglas Latvia” vadības ziņojumā. Uzņēmums norāda, ka Covid-19 pandēmijas apstākļos interneta veikals sniedza būtisku atbalstu, krīzes apstākļos savu apgrozījumu spējot vairāk nekā dubultot. 

Līdzīgi kā iepriekš, arī aizvadītajā pārskata gadā SIA “Douglas Latvia” lielu uzmanību veltīja sortimenta paplašināšanai ar jauniem preču zīmoliem, multi tirdzniecības kanāla attīstīšanai, darbinieku apmācībai un kvalifikācijas līmeņa celšanai, kvalitātes standartu pilnveidošanai.

SIA “Douglas Latvia” pārstāvēta ar 24 stacionāriem parfimērijas un kosmētikas preču veikaliem Latvijā, kā arī interneta veikalu. Pagājušajā gadā uzņēmumā bija nodarbināti 258 darbinieki.

Kopš pagājušā gada aprīļa līdz šī gada jūnijam SIA “Douglas Latvia” vairākkārt saņēmis atbalstu darbinieku algu subsīdijām, tāpat arī uzņēmumam piešķirts atbalsts apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai, kā arī pabalsti izmaksāti dīkstāvē esošajiem uzņēmuma darbiniekiem. Jānorāda, ka pēdējā gada laikā VID vairākkārt atbalstījis uzņēmuma nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadali termiņos vai atlikšanu uz laiku līdz trim gadiem. Pērn nodokļos valsts kopbudžetā SIA “Douglas Latvia” samaksājis 3,35 milj. EUR.

Lursoft dati rāda, ka SIA “Douglas Latvia” kapitāldaļu turētājs ir SIA “Douglas Baltic”, kas, savukārt, pieder Kirk Beauty Netherlands Holding B.V.