Atdalot daļas no "LNK Industries", izveidoti divi jauni uzņēmumi

26.07.2021 00:25:00

Lursoft Klientu Portfeļa monitorings ziņo, ka piektdien, 23.jūlijā, veikta AS “LNK Industries” reorganizācija. Atdalot daļas no uzņēmuma, izveidotas divas jaunas kapitālsabiedrības – SIA “Technorent Group” un SIA “BLP SPV”. Abu jaunreģistrēto uzņēmumu pamatkapitāls ir 50 tūkst. EUR.  Gan SIA “Technorent Group”, gan SIA “BLP SPV” vienīgais kapitāldaļu turētājs un patiesais labuma guvējs ir Vadims Milovs.

Jānorāda, ka līdz ar reorganizāciju un divu jaunu uzņēmumu izveidi, atdalot daļas no AS “LNK Industries”, par 100 tūkst. EUR samazināts arī AS “LNK Industries” pamatkapitāls. Kopš šī gada februāra tas bija 372,411 tūkst. EUR, bet nu tas samazināts par abu jaunizveidoto uzņēmumu pamatkapitāla tiesu līdz 272,411 tūkst. EUR. 

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka Vadims Milovs kā patiesais labuma guvējs reģistrēts 10 uzņēmumos, tostarp, divās pilnsabiedrībās.

AS “LNK Industries” apgrozījums 2020.gadā samazinājies līdz 68,73 milj. EUR, savukārt peļņa – līdz 4,45 milj. EUR. Salīdzinot ar gadu iepriekš, pērn būvkompānijas apgrozījums sarucis par 23,48%, bet peļņa par 34,7%. Pagājušajā gadā uzņēmums bija darba devējs 120 darbiniekiem. 

“Apgrozījumu ietekmēja galvenokārt iepriekšējos gados uzsākto būvniecības projektu aktīvā realizācija pārskata gadā, tai skaitā tādu valsts nozīmes objektu, kā Ventspils Inovāciju centra un publiskās infrastruktūras izbūve, Mežaparka Lielās estrādes pārbūves 2.kārtas darbi, kā arī infrastruktūras projekti Liepājā un Lietuvā, un montāžas projekts ar ilgstošu Vācijas partneri,” iesniegtajā vadības ziņojumā norādījis AS “LNK Industries”.