Meklējot iespējas Covid-19 krīzes laikā, "Empower" pērn būtiski palielinājis eksporta apjomu

26.07.2021 00:02:00

SIA “Empower”, kas nodarbojas ar elektromontāžas darbiem, telekomunikāciju mastu būvniecību, industrijas objektu būvniecību un citu līdzīgu pakalpojumu sniegšanu, 2020.gadā apgrozījis 14,15 milj. EUR un nopelnījis 516,36 tūkst. EUR. Salīdzinot ar gadu iepriekš, uzņēmuma apgrozījums samazinājies par 23,86%, bet peļņa par 55,58%.

“Pārskata gadā tāpat kā daudzi citi uzņēmumi pasaulē, arī SIA “Empower” saskārās ar netipiskiem apstākļiem, ko izraisīja Covid-19 pandēmija. Pandēmija negatīvi ietekmēja uzņēmuma darbību, un šī negatīvā ietekme galvenokārt izpaudās kā samazināts pieprasījums vairākos tirgus segmentos,” norādīts uzņēmuma iesniegtajā vadības ziņojumā. Darba apjoma kritumu Latvijā uzņēmums centies kompensēt ar savas darbības izvēršanu ārvalstīs, īpaši Zviedrijā. SIA “Empower” apgrozījums, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, palielinājās 2,7 reizes, pērn sasniedzot 6,23 milj. EUR. Tādējādi uzņēmuma eksporta īpatsvars kopējā apgrozījumā pieauga no 12,4% līdz 44%.

Uzņēmums norāda, ka arī šogad saskāries ar pandēmijas izraisīto ietekmi, jo elektroapgādes sistēmu īpašnieki un uzturētāji samazinājuši ieguldījumus elektroapgādes sistēmās.

Jānorāda, ka uzņēmums šogad vairākkārt saņēmis atbalstu no valsts apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai, kā arī tam piešķirts 368,3 tūkst. EUR liels atbalsts no līdzekļiem, kas paredzēti eksportējošo uzņēmumu atbalstam. 

Pērn SIA “Empower” bija darba devējs 222 darbiniekiem. 

Lursoft izziņas informācija liecina, ka SIA “Empower” kapitāldaļu turētāji ir somu Empower Oyj no Somijas (59%), Ģirts Galzons (21%) un Jānis Indriksons (20%).