Pērn audzis "Baltcom" apgrozījums

27.07.2021 14:54:00

Aizvadītajā gadā SIA “Baltcom” turpinājis platjoslas tīkla modernizāciju, palielinājis optiskā tīkla pārklājumu, kā arī paplašinājis televīzijas pakalpojumu piegādi, izmantojot optiskās infrastruktūras priekšrocības. Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Baltcom” norāda, ka minētās investīcijas ļāvušas būtiski palielināt klientiem sniegtā pakalpojuma kvalitāti un stabilitāti, nodrošinot 1000 mbps ātru internetu kā standarta piedāvājumu vēl vairāk klientiem. Uzņēmums norādījis, ka 2020.gadā tas iegādājies vairākus meitas uzņēmumus – Mīts LV, Elektrons S un Dautkom TV. “Meitas uzņēmumu iegāde ir palielinājusi sniegto pakalpojumu pieejamību Rīgas priekšpilsētās, kā arī Jūrmalā un Daugavpilī,” teikts SIA “Baltcom” vadības ziņojumā.

Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka 2020.gadā SIA “Baltcom” palielināja apgrozījumu līdz 19,15 milj. EUR, kas gada laikā ir pieaugums par 8,13%. Pēc 620,6 tūkst. EUR lielajiem zaudējumiem 2019.gadā, pērn uzņēmums nopelnījis 781,98 tūkst. EUR. 

SIA “Baltcom” norāda, ka tas turpināšot iesāktos tīklu modernizācijas projektus, kā arī 2021.gadā ieviesīs papildu pakalpojumu kvalitātes monitoringam, kas nodrošinās efektīvāku un ātrāku tehnisko problēmu identificēšanas procesu. Uzņēmums arī pētīšot mākslīgā intelekta pielietošanas iespējas, lai uzlabotu klientu apkalpošanu.
SIA “BITE Latvija” piederošais SIA “Baltcom” nodrošina gan interneta, gan televīzijas, telefonijas, kā arī elektrības tirdzniecības pakalpojumus. 

Pagājušajā gadā uzņēmums bija darba devējs 287 darbiniekiem, valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājot 1,35 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 0,6 milj. EUR.