"Apranga LV" tirdzniecības apjomi "Zara" interneta veikalā pērn teju divkāršojušies

02.08.2021 00:45:00

Apģērbu veikalu “Zara” īpašnieka Latvijā SIA “Apranga LV” kopējais apgrozījums pērn, salīdzinot ar gadu iepriekš, samazinājies par aptuveni 14,9%, liecina uzņēmuma iesniegtais gada pārskats.

Tirgotājs pērn no tirdzniecības trijos fiziskajos veikalos “Zara”, tiešsaistes veikalā, kā arī no pārdotajām precēm saistītajos uzņēmumos Lietuvā un Igaunijā kopā 2020.gadā apgrozījis 13,8 milj. EUR. Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka aizvadītajā gadā sarucis ne tikai SIA “Apranga LV” apgrozījums, bet arī peļņa, kas samazinājusies no 1,14 milj. EUR 2019.gadā līdz 0,83 milj. EUR pērn. Vadības ziņojumā tirgotājs norādījis, ka tā ieņēmumi no tiešsaistes veikala 2020.gadā gandrīz divkāršojušies, sasniedzot 18,7% no aizvadītā gada apgrozījuma. “Tiešsaistes tirdzniecība joprojām saglabā lielu izaugsmes potenciālu,” teikts SIA “Apranga LV” vadības ziņojumā.

Ņemot vērā, ka 2021.gadā līdz pat 21.maijam bija slēgti uzņēmuma fiziskie veikali, paredzams, ka tas atstājis negatīvu ietekmi uz šī gada 1. un 2.ceturkšņa rezultātiem. Tāpēc uzņēmums pievērsis pastiprinātu uzmanību un veicis darbības operatīvo izdevumu samazināšanai, kā arī vienojies ar telpu iznomātājiem par nomas maksas samazināšanu. Lursoft pieejamā informācija rāda, ka SIA “Apranga LV” gan pērn, gan arī šogad izmantojis valsts nodrošinātās atbalsta iespējas Covid-19 krīzes seku pārvarēšanai. Uzņēmumam piešķirti atbalsti apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai, tāpat arī izmaksāts atbalsts darbinieku algu subsīdijām, VID atbalstījis uzņēmuma nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadali termiņos vai atlikšanu uz laiku līdz trim gadiem, kā arī izmaksāta atlīdzība dīkstāvē esošajiem uzņēmuma darbiniekiem. Jānorāda, ka 2020.gadā SIA “Apranga LV” darbinieku skaits samazinājies. Ja aizpērn tirgotājs ar darba vietām nodrošināja 183 strādājošos, tad pagājušajā gadā – 166. 

SIA “Apranga LV” kopējā veikalu “Zara” platība 2020.gadā bijusi nemainīga, veidojot 7,5 tūkst. kvm.

Lietuviešu kompānijai APRANGA piederošais SIA “Apranga LV” 2020.gadā nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 3,15 milj. EUR.