"AVOTI SWF" peļņa palielinājusies par 73,7%

06.08.2021 00:02:00

Masīvkoka mēbeļu un apdares materiālu, kā arī granulu ražotājs SIA “AVOTI SWF” 2020.gadā apgrozījis 47,2 milj. EUR, pēc nodokļu nomaksas nopelnot 3,8 milj. EUR, liecina Lursoft pieejamais uzņēmuma gada pārskats. Salīdzinot ar gadu iepriekš, uzņēmuma apgrozījums samazinājies par 6,7%, savukārt peļņa kāpusi par 73,7%. Apgrozījuma kritumu uzņēmums skaidro ar Covid-19 izplatību pasaulē. 

Iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka SIA “AVOTI SWF” neatlaidīgi strādā pie jaunu iespēju izpētes ar ES fondu projektiem saistītajos jautājumos starptautiskās konkurētspējas veicināšanai, kā arī meklē jaunus sadarbības partnerus un noieta tirgus. 

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka Gulbenes novadā reģistrētais SIA “AVOTI SWF” no eksportējošajiem uzņēmumiem paredzētajiem līdzekļiem Covid-19 krīzes seku pārvarēšanai saņēmis 396,6 tūkst. EUR lielu valsts atbalstu. Tāpat arī aizvadītā gada jūnijā dīkstāvē esošajiem uzņēmuma darbiniekiem izmaksāts valsts atbalsts. 

Lursoft pieejamais gada pārskats liecina, ka 2020.gadā SIA “AVOTI SWF” bija darba devējs 456 darbiniekiem. Valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās uzņēmums pērn samaksājis 1,58 milj. EUR, savukārt iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 0,66 milj. EUR. 

SIA “AVOTI SWF” vienīgais dalībnieks un patiesais labuma guvējs ir Uldis Misiņš.