“Rīgas piena kombināts” pērn eksportējis produktus 20,11 milj. EUR vērtībā

12.08.2021 08:12:00

Piena pārstrādes uzņēmuma AS “Rīgas piena kombināts” apgrozījums 2020.gadā sasniedzis 107,51 milj. EUR, kas ir par 15,8% vairāk nekā 2019.gadā. Pretstatā iepriekšējā gada zaudējumiem, 2020.gadu ražotājs noslēdzis ar 173,88 tūkst. EUR peļņu. Savā vadības ziņojumā AS “Rīgas piena kombināts” norāda, ka apgrozījuma pieaugumu pagājušajā gadā sekmēja iekšējās restrukturizācijas pasākumi, kā arī pārdošanas pieaugums gan vietējā, gan galvenajos eksporta tirgos, kur galveno pienesumu veidoja veiksmīga jauno produktu ieviešana tirgū.

Jānorāda, ka 2020.gadā AS “Rīgas piena kombināts” eksportēja produktus 20,11 milj. EUR vērtībā. Galvenie eksporta tirgi pērn aizvien saglabājās Lietuva, Azerbaidžāna, Ukraina, Igaunija, Krievija un Norvēģija, kā arī eksporta tirgus pulkam pievienojās Lielbritānija. 

2020.gada izskaņā noslēdzās “Food Union” grupas Svaigo piena produktu Izcilības centra izveide. Projektā vairāku gadu laikā investēti 11,1 milj. EUR, kā rezultātā izbūvēts jauns ražošanas cehs biezpiena sieriņiem, iegādātas vairākas jaunas ražošanas iekārtas, kā arī visa ražošana Rīgā koncentrēta vienuviet. Jānorāda, ka pagājušā gada februārī noslēdzās SIA “Rīgas piensaimnieks” apvienošana ar AS “Rīgas piena kombināts”, kā rezultātā SIA “Rīgas piensaimnieks” galvenā produktu zīmola “Kārums” produktu ražošana pilnībā tika pārcelta uz jaunizbūvēto biezpiena sieriņu ražošanas cehu AS “Rīgas piena kombināts” teritorijā. Līdztekus modernizēts arī “Kārums” zīmols, atjaunojot tā vizuālo identitāti un mainot iepakojumu dizainu.

Reaģējot uz Covid-19 pandēmijas radītajām izmaiņām patērētāju iepirkšanās paradumu maiņā, nosliecoties par labu attālinātajai produktu, tostarp, pārtikas iegādei, aizvadītā gada aprīlī uzņēmums atvēris interneta veikalu, nodrošinot produktu piegādi uz mājām. 

Lursoft izziņas informācija rāda, ka AS “Rīgas piena kombināts” 2020.gadā bija darba devējs 848 darbiniekiem. Ražotājs pērn nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 7,52 milj. EUR.