Likvidēts Benitai Danilenko piederošais "Nākotnes parks"

16.08.2021 07:51:00

Aizvadītajā piektdienā, 13.augustā, likvidēts uzņēmējai Benitai Danilenko piederošais SIA “Nākotnes Parks”, liecina Lursoft Klientu Portfeļa paziņojums. 

Lursoft dati rāda, ka 2003.gadā reģistrētais SIA “Nākotnes parks”, kura pamatdarbības nozare bija izklaides un atpūtas darbība, pēdējos gados nav guvis ieņēmumus no saimnieciskās darbības un strādājis ar zaudējumiem. Pagājušajā gadā tie sasnieguši 2,39 tūkst. EUR.

Jānorāda, ka šobrīd Benita Danilenko ir 13 uzņēmumu dalībniece un patiesā labuma guvēja. Tiesa, SIA “Stars līzings” jau kopš 2011.gada ir reģistrēts likvidācijas process.

Lielākais Benitai Danilenko piederošais uzņēmums ir SIA “Domenikss”. SIA “Domenikss” apgrozījums 2020.gadā bija 37,76 milj. EUR jeb par 17,83% mazāks nekā gadu iepriekš. “Apgrozījuma samazinājums galvenokārt izskaidrojams ar Covid-19 ietekmi un vīrusa izplatības ierobežošanai noteiktajiem tirdzniecības ierobežojumiem, un ar to saistīto pieprasījuma kritumu,” teikts SIA “Domenikss” vadības ziņojumā. Uzņēmums norādījis, ka vieglo automobiļu un mikroautobusu tirgus, salīdzinot ar 2019.gadu, pērn samazinājies par 25%, savukārt kravas automobiļu segmentā kritums sasniedzis pat 36%, kas izskaidrojams ar būtisku starpvalstu preču pārvadājumu apjoma kritumu pandēmijas laikā.

Neskatoties uz kopējā apgrozījuma samazinājumu, ieviešot dažādus efektivizācijas pasākumus, kāpinot efektivitāti, saglabājot finansiālu izdevumu disciplīnu un izmantojot pieejamos atbalsta mehānismus, SIA “Domenikss” aizvadīto gadu noslēdzis ar 1,6 milj. EUR peļņu.