Tekstilizstrādājumu ražotājam "Mežroze" piešķirts valsts atbalsts apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai

17.08.2021 07:21:00

Klientu Portfeļa monitorings ziņo, ka aizvadītajā nedēļā grants apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai piešķirts tekstila ražotājam SIA “Mežroze”. 100 tūkst. EUR lielu atbalstu no valsts ražotājs saņēmis gan aprīlī, gan arī maijā, jūnijā un jūlijā, savukārt augustā saņemtā granta apmērs samazinājies uz pusi, t.i., līdz 50 tūkst. EUR.

Jānorāda, ka gan šogad aprīlī, gan arī pērn jūnijā un jūlijā izmaksāta atlīdzība dīkstāvē esošajiem SIA “Mežroze” darbiniekiem. Iesniegtajā vadības ziņojumā uzņēmums norāda, ka 2020.gadā dažas nedēļas darbinieki atradušies valsts apmaksātā dīkstāvē, jo Covid-19 izraisītās situācijas dēļ uzņēmumam nebija klientu pasūtījumu. Pagājušajā gadā SIA “Mežroze” bija darba devējs 81 darbiniekam, liecina Lursoft dati.

Salīdzinot ar 2019.gadu, pērn SIA “Mežroze” apgrozījums palielinājies par 2,28%, sasniedzot 6,23 milj. EUR. Pagājušajā gadā augusi arī ražotāja peļņa, kas sasniegusi 480,80 tūkst. EUR.

Uzņēmums norāda, ka pagājušajā gadā pircēji no masveida iepirkumiem turpināja pāriet uz mazākām partijām. Tas sarežģījis SIA “Mežroze” ražošanas procesu un efektivitāti, jo strauji palielinājis pašizmaksu, kas procentuāli ir lielāka par to, ko pircēji būtu gatavi maksāt. Vēl viena grūtība, ar kuru 2020.gadā saskāries uzņēmums, ir pastāvīgs lina auduma cenas palielinājums, kas sadārdzināja ražotās produkcijas pašizmaksu, līdz ar to arī samazinājies pieprasījums pēc uzņēmuma ražotās preces.