"UPB" konsolidētais apgrozījums sasniedzis vēsturiski augstāko rezultātu

18.08.2021 07:19:00

AS “UPB” apgrozījums pērn, salīdzinot ar gadu iepriekš, palielinājies par 21,54%, sasniedzot 223,35 milj. EUR, liecina Lursoft pieejamais gada pārskats. Finanšu gadu uzņēmums noslēdzis ar 7,82 milj. EUR peļņu. “UPB” koncerna kopējais apgrozījums 2020.gadā sasniedzis 237,55 milj. EUR, bet peļņa – 13,50 milj. EUR. Aizvadītā gada konsolidētais apgrozījums ir vēsturiski augstākais rezultāts “UPB” grupas darbības laikā.

Pārskata gads “UPB” grupai bijis veiksmīgs, jo palielinājies būvkonstrukciju ražošanas apjoms un sarežģītība, realizēti vairāki nozīmīgi un augstas pievienotās vērtības objekti gan vietējā tirgū, gan ārvalstīs. “Latvijā un eksporta tirgos realizēto apjomu proporcija veido 35% pret 65%. Galvenās eksporta valstis – Zviedrija, Norvēģija, Lielbritānija, Dānija un Vācija,” teikts “UPB” iesniegtajā vadības ziņojumā, norādot, ka grupas uzņēmumi 2020.gadā nodokļos samaksāja vairāk nekā 26 milj. EUR.

Pārskata gadā izaugsmi uzrādījusi arī projektēšana un būvniecība vietējā tirgū. 2020.gadā “UPB” pabeidzis Latvijas tirgū līdz šim lielāko uzbūvēto objektu – tirdzniecības centru “SĀGA”. Tā platība sasniedz 57 tūkst. m2. Tirdzniecības centra “SĀGA” projekts ietvēris gan projektēšanu, gan būvniecību, tā īstenošanā piedalījušies vairāk nekā 10 grupas uzņēmumi.
 
“UPB” grupa savu darbību nodrošina ar uzņēmumiem un to pārstāvniecībām deviņās valstīs – Latvija, Zviedrija, Norvēģija, Dānija, Lietuva, Baltkrievija, Lielbritānija, Šveice un Azerbaidžāna –, kopā nodarbinot gandrīz 2000 darbinieku.

2020.gadā “UPB” un tā grupas uzņēmumu attīstībā veiktas investīcijas vairāk nekā 8 milj. EUR apmērā. Tika uzsākta jaunas dzelzsbetona konstrukciju ražotnes būvniecība Liepājā. Tajā plānots izbūvēt ražošanas telpas 4900 m2 platībā, gatavās produkcijas noliktavas 2900 m2 platībā, kā arī modernizēt līdzšinējo betona ražotni. Topošajā ražotnē plānotas 50 jaunas darbavietas, un to paredzēts pabeigt 2021.gada rudenī.

Gan pārskata gadā, gan arī turpmāk “UPB” nozīmīgus resursus veltīs būvniecības un ražošanas procesa efektivizācijai, lai maksimāli daudz sarežģītu procesu pārnestu no būvlaukuma uz ražotnēm. Tāpat tiek investēts arī dažādu procesu digitalizācijā, zaļo tehnoloģiju un jaunu produktu izstrādē.

Lursoft izziņas informācija liecina, ka AS “UPB” patiesie labuma guvēji ir Uldis Pīlēns, Māris Mors un Madara More.