"Rikon" pagājušo gadu noslēdzis ar peļņu

30.08.2021 10:10:00

Latvijā vienīgais portālceltņu un konteinerceltņu, kā arī kravas celtņu nesošo metālkonstrukciju elementu ražotājs AS “Rikon” aizvadītajā gadā palielinājis savu apgrozījumu līdz 8,95 milj. EUR. Salīdzinot ar gadu iepriekš, tas ir pieaugums par 75,84%. Pretstatā 22,49 tūkst. EUR zaudējumiem 2019.gadā, aizvadīto gadu ražotājs noslēdza ar 94,08 tūkst. EUR peļņu. Iesniegtajā vadības ziņojumā AS Rikon“ skaidro, ka apgrozījuma palielinājums saistāms ar pārskata gadā klientiem nodotajiem lielajiem pasūtījumiem, kuru izgatavošana bija uzsākta jau 2019.gadā vai agrāk.

2020.gadā 64,10% no visas saražotās produkcijas AS “Rikon” eksportēja uz Krieviju un Poliju.

Jānorāda, ka arī AS “Rikon” darbību ietekmējusi Covid-19 pandēmija. “No 2020.gada marta uzņēmumam radušās finansiālas grūtības, jo pasūtītāji vairākus mēnešus nevarēja sniegt uzņēmumam priekšstatu par tālāko sadarbību un maksājumu termiņiem. Kopējais produkcijas realizācijas apjoms laika periodā no 2020.gada marta līdz jūnijam nokrita par vairāk nekā 30%, taču uzņēmumam izdevās saglabāt darba vietas un izmaksāt darbiniekiem darba algas,” teikts AS “Rikon” vadības ziņojumā. Lursoft pieejamā informācija liecina, ka AS “Rikon” saņēmis atbalstu no valsts 64,43 tūkst. EUR apmērā no līdzekļiem, kas paredzēti eksportējošo uzņēmumu atbalstam, tāpat arī VID pērn atbalstījis uzņēmuma nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadali termiņos vai atlikšanu uz laiku, kā arī šogad uzņēmumam vairākkārt piešķirti granti apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai.

VID sniegtā informācija rāda, ka uz š.g. 26.augustu AS “Rikon” bija uzkrāts 51,07 tūkst. EUR liels nodokļu parāds.

Pērn AS “Rikon” bija darba devējs 87 darbiniekiem. Pateicoties ierobežojumu ievērošanai, 2020.gadā uzņēmumā bijuši tikai trīs Covid-19 saslimšanas gadījumi, kas neapstādināja ražošanas procesu, bet jau 2021.gada sākumā uzņēmumā vienlaikus inficējās 9 darbinieki, savukārt otrajā vilnī no jūnija līdz jūlijam saslima vairāk nekā puse no visiem uzņēmumā strādājošajiem.

1991.gadā reģistrētā AS “Rikon” patiesie labuma guvēji ir Sergejs Pokrovskii, Vera Suetina un Oļegs Titberiya.