Plāno samazināt "Domenikss" pamatkapitālu

02.09.2021 06:38:00

Automašīnu tirgotājs SIA “Domenikss” publicējis paziņojumu kreditoriem, norādot, ka pieņemts lēmums par uzņēmuma pamatkapitālu samazināšanu. Kreditoriem, kas vēlas saņemt nodrošinājumu, viena mēneša laikā no paziņojuma publicēšanas jāvēršas SIA “Domenikss” juridiskajā adresē.

Lursoft izziņas informācija rāda, ka kopš 2016.gada oktobra SIA “Domenikss” reģistrētais un apmaksātais pamatkapitāls ir 3,738 milj. EUR.

SIA “Domenikss” apgrozījums 2020.gadā bija 37,76 milj. EUR jeb par 17,83% mazāks nekā gadu iepriekš. “Apgrozījuma samazinājums galvenokārt izskaidrojams ar Covid-19 ietekmi un vīrusa izplatības ierobežošanai noteiktajiem tirdzniecības ierobežojumiem, un ar to saistīto pieprasījuma kritumu,” teikts SIA “Domenikss” vadības ziņojumā. Uzņēmums norādījis, ka vieglo automobiļu un mikroautobusu tirgus, salīdzinot ar 2019.gadu, pērn samazinājies par 25%, savukārt kravas automobiļu segmentā kritums sasniedzis pat 36%, kas izskaidrojams ar būtisku starpvalstu preču pārvadājumu apjoma kritumu pandēmijas laikā.

Neskatoties uz kopējā apgrozījuma samazinājumu, ieviešot dažādus efektivizācijas pasākumus, kāpinot efektivitāti, saglabājot finansiālu izdevumu disciplīnu un izmantojot pieejamos atbalsta mehānismus, SIA “Domenikss” aizvadīto gadu noslēdzis ar 1,6 milj. EUR peļņu.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka SIA “Domenikss” dīkstāvē esošajiem darbiniekiem aizvadītā gada laikā vairākkārt izmaksāti pabalsti, tāpat arī uzņēmums saņēmis atbalstus algu subsīdijām, grantus apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai, kā arī guvis 279,54 tūkst. EUR lielu atbalstu kā eksportējošs uzņēmums.