"DAW Baltica" peļņa 2020.gadā pietuvojusies 1 milj. EUR

03.09.2021 06:41:00

Krāsu, emalju, laku, fasāžu siltumizolācijas sistēmu, industriālo grīdas segumu vairumtirgotājs SIA “DAW Baltica” 2020.gadā apgrozīja 12,08 milj. EUR. Apgrozījums Latvijā pērn palielinājies par 3,19%, bet Igaunijā samazinājies par 9,38%. Apgrozījuma kritumu Igaunijā SIA “DAW Baltica” skaidro ar kopējo saspringto situāciju būvniecības tirgū un investīciju iesaldēšanu it īpaši pirmajā pusgadā līdz ar Covid-19 izraisīto nākotnes neziņu.

Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka pagājušajā gadā SIA “DAW Baltica” peļņa pietuvojusies 1 milj. EUR. Jānorāda, ka SIA “DAW Baltica” apgrozījums, salīdzinot ar 2019.gadu, pērn samazinājies par 112,2 tūkst. EUR. Apgrozījuma kritumu uzņems paredz arī šogad, norādot, ka krituma apjoms ir faktiski neprognozējams divu iemeslu dēļ – pastāvīgie Covid-19 izplatības ierobežojumi un problēmas izejvielu tirgū.

SIA “DAW Baltica” konsekventi turpinās ievērot multi zīmolu stratēģiju, lai nodrošinātu piemērotu produktu klāstu katrai mērķa grupai no profesionāļa un privātā patērētāja līdz industriālam klientam, tuvākajos gados tirgū pārstāvot 3 zīmolus – Alpina – privātajam patērētājam, Caparol un Disbon – profesionālam būvniekam.

Lursoft dati rāda, ka SIA “DAW Baltica” kapitāldaļu turētājs ir vācu kompānija DAW SE.