Futbola klubam "Ventspils" jauns patiesais labuma guvējs un valdes priekšsēdētājs

09.09.2021 07:43:00

Izmaiņas patiesajos labuma guvējos un valdē vakar reģistrētas SIA “Futbola klubs “Ventspils””, liecina Lursoft informācija.

Par SIA “Futbola klubs “Ventspils”” jauno patieso labuma guvēju kļuvis Aslambek Edilsultanov, kuram pieder arī SIA “Ventspils futbola sabiedrība”.

Līdz ar izmaiņām patiesajos labuma guvējos, no SIA “Futbola klubs “Ventspils”” valdes atcelti Kārlis Gubāts un Adlan Shishkhanov, un turpmāk futbola kluba valde turpinās darbu vienas amatpersonas sastāvā, jo par valdes priekšsēdētāju iecelts Vladimir Bogdanovič. Lursoft pieejamā informācija rāda, ka Vladimir Bogdanovič kopš š.g. jūnija ieņem arī SIA “Ventspils futbola sabiedrība” valdes locekļa amatu.

SIA “Futbola klubs “Ventspils”” ir pieci kapitāldaļu turētāji, no kuriem lielākais ar 50,09% līdzdalību pamatkapitālā ir SIA “Ventspils futbola sabiedrība”, bet vēl 34,31% pieder SIA “VK Tranzīts”.

Pagājušajā gadā klubs apgrozījis 124,52 tūkst. EUR un strādājis ar 385,28 tūkst. EUR zaudējumiem. Jānorāda, ka šobrīd SIA “Futbola klubs “Ventspils”” uzkrāts 57,44 tūkst. EUR liels nodokļu parāds.

Lursoft izziņas informācija liecina, ka pagājušajā gadā SIA “Futbola klubs “Ventspils”” no valsts saņēmis atbalstu Covid-19 krīzes seku pārvarēšanai – pērn pavasarī izmaksāta atlīdzība dīkstāvē esošajiem uzņēmuma darbiniekiem, tāpat arī 2020.gada aprīlī VID atbalstījis futbola kluba nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadali termiņos vai atlikšanu uz laiku līdz trim gadiem.