"Intergaz" piedzīvojis apgrozījuma kritumu par 44,46%

10.09.2021 07:12:00

Sašķidrinātās naftas gāzes importētājs, transportētājs, fasētājs un tirgotājs SIA “Intergaz” 2020.gadā veica virkni pasākumus uzņēmuma darbības efektivitātes un pārvaldības uzlabošanā.

Pērn uzņēmuma apgrozījums bija 12,08 milj. EUR, kas ir par 44,46% mazāk nekā gadu iepriekš. Būtisks apgrozījuma samazinājums ir saistīts ar mazākiem produkcijas eksporta apjomiem Covid-19 pandēmijas izraisīto ierobežojumu dēļ. Pagājušajā gadā samazinājusies arī peļņa, kas skaidrojams ar samazinātiem ienākumiem no pamatdarbības. Jānorāda, ka pērn SIA “Intergaz” peļņa sarukusi trīs reizes, samazinoties līdz 303,79 tūkst. EUR.

SIA “Intergaz” plāno turpināt ieviest uzlabojumus biznesa procesu efektivitātē, plāno pastāvīgi pilnveidot esošās uzņēmuma informācijas sistēmas, kā arī aktīvi darbošoties tiešsaistes vidē, lai nodrošinātu augstu pakalpojumu kvalitāti esošajiem un potenciālajiem klientiem.

Latvijas teritorijā SIA “Intergaz” ir reģistrētas 38 struktūrvienības. Uzņēmumā pērn bija nodarbināti 117 darbinieki.

SIA “Intergaz”, kura patiesais labuma guvējs ir Rashid Sardarov no Krievijas, pērn nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 3,08 milj. EUR.

Lursoft dati rāda, ka SIA “Intergaz” saņēmis 143,50 tūkst. EUR lielu valsts atbalstu no līdzekļiem eksportējošajiem uzņēmumiem Covid-19 krīzes seku pārvarēšanai. Tāpat gan pērn, gan arī šogad valsts atbalstu saņēmuši dīkstāvē esošie SIA “Intergaz” darbinieki, tāpat arī uzņēmumam vairākkārt izmaksāts atbalsts apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai.