“Ilgezeem” apgrozījums 2020.gadā sasniedzis 5,2 milj. EUR

13.09.2021 08:43:00

Pārtikas produktu ražotāja SIA “Ilgezeem” apgrozījums 2020.gadā sasniedza 5,2 milj. EUR, finanšu gadu noslēdzot ar 129,41 tūkst. EUR peļņu. Salīdzinot ar gadu iepriekš, ražotāja apgrozījums gada laikā kāpis par 5%.

“2020.gadu iezīmēja vissmagākā krīze, kas saistīta ar plašu karantīnas pasākumu ievērošanu, bāru un restorānu slēgšanu, veikalu darbības ierobežošanu un visu festivālu un svētku atcelšanu. Tā rezultātā pārdošanas apjomi HoReCa nozarē ievērojami samazinājās. Lai saglabātu mazumtirdzniecības apjomu, bijām spiesti ievērojami palielināt savu aktivitāti tirdzniecības mārketingā. Eksports uz trešajām valstīm samazinājās vairākas reizes, bet reklāmas pasākumu rezultātā mums izdevās saglabāt un nedaudz palielināt dzērienu pārdošanas apjomu Eiropas Savienības tirgos,” teikts SIA “Ilgezeem” iesniegtajā vadības ziņojumā. Neskatoties uz krīzi, uzņēmumam izdevies saglabāt kopējo pārdošanas apjomu un to pat nedaudz palielināt. SIA “Ilgezeem” produktu portfelī ietilpst tomātu mērces, kečupi, sinepes un majonēzes, kā arī “Iļģuciema” kvass, “Iļģuciema Iesala dzēriens”, “Veselības dzēriens”, kā arī alus, sidrs, sulu dzērieni.

Vadības ziņojumā SIA “Ilgezeem” norādījis, ka 2020.gada rudenī uzņēmums uzsāka vērienīgu rekonstrukciju, lai nomainītu vecās tehnoloģiskās iekārtas un atjaunotu ēkas. Rekonstrukcijas mērķis galvenokārt esot ražošanas efektivitātes palielināšana un produktu kvalitātes uzlabošana.

Lursoft dati rāda, ka Robertam Volfam un Viktoram Ogņanovam piederošais SIA “Ilgezeem” 2020.gadā nodarbināja 117 darbiniekus un nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksāja 1,37 milj. EUR.