"Latvijas grāmata" apgrozījums 2020.gadā samazinājies līdz 2,37 milj. EUR

20.09.2021 07:07:00

Grāmatu un kancelejas preču tirgotājs veikalos “Globuss” 2020.gadā apgrozījis 2,37 milj. EUR, liecina Lursoft pieejamais gada pārskats. Salīdzinot ar gadu iepriekš, uzņēmuma apgrozījums pērn sarucis par 10,66%. Finanšu gadu SIA “Latvijas grāmata” noslēgusi ar 2,48 tūkst. EUR peļņu. 

SIA “Latvijas grāmata” 2020.gadā no aprites vairumtirdzniecības noliktavā izņēma grāmatas, kurām vairāk nekā piecus gadus nav pieprasījuma. Lai uzlabotu uzņēmuma darbību, SIA “Latvijas grāmata” pagājušajā gadā arī mainījusi cenu politiku un attīstījusi tirdzniecību internetveikalā ar jauno partneri 220.lv.

“Covid-19 ietekmē uzņēmums piemērojās vīrusa izraisītajiem apstākļiem un ierobežojumiem, cenšoties organizēt katras struktūrvienības darbu, maksimāli samazinot izmaksas,” teikts SIA “Latvijas grāmata” vadības ziņojumā. Koronavīrusa ietekmē uzņēmums samazināja darba stundas struktūrvienībās, kā arī panāca vienošanos par iznomāto telpu nomas maksas samazinājumu no 10% līdz 50%.

Dainai Balhinai un Viesturam Šternam piederošā SIA “Latvijas grāmata” gan 2020.gadā, gan arī šogad saņēmusi valsts atbalstu Covid-19 krīzes seku pārvarēšanai, rāda Lursoft izziņas informācija. Uzņēmums saņēmis subsīdijas darbinieku algām, tāpat arī izmaksāta atlīdzība dīkstāvē esošajiem uzņēmuma darbiniekiem, un VID atbalstījis SIA “Latvijas grāmata” nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadali termiņos vai atlikšanu uz laiku. Pērn uzņēmumā bija nodarbināti 38 darbinieki.

SIA “Latvijas grāmata” šobrīd ir reģistrētas 10 struktūrvienības.