“Scandagra Latvia” 2020.gadā apgrozījusi 111,01 milj. EUR

20.09.2021 08:47:00

Viens no lielākajiem Latvijas lauksaimniecības nozares uzņēmumiem, graudu, rapša un pākšaugu uzpircējs un eksportētājs SIA “Scandagra Latvia” 2020.gadā apgrozījis 111,01 milj. EUR, kas ir par 6,03 milj. EUR mazāk nekā aizpērn, gadu noslēdzot ar 685,85 tūkst. EUR peļņu. Uzņēmuma valde rekomendējusi peļņu izlietot iepriekšējo gadu zaudējumu segšanai. Iesniegtajā vadības ziņojumā teikts, ka pašlaik SIA “Scandagra Latvia” prognozē, ka koronavīruss būtiski neietekmēs uzņēmuma darbību, tā saimnieciskā darbība norit kā ierasts un nekādas izmaiņas ne piedāvājumā, ne pieprasījumā nav konstatētas.

Šogad SIA “Scandagra Latvia” plāno nostiprināt savas pozīcijas graudaugu un augu aizsardzības līdzekļu, minerālmēslu un kaļķa pārdošanas sektorā, piedāvājot gudrus risinājumus lauksaimniecībai, tāpat arī tikšot pilnveidots ekskluzīvo augu aizsardzības līdzekļu un sēklu piedāvājums. Uzņēmums arī turpināšot attīstīt savu konsultantu zināšanas

2020.gadā SIA “Scandagra Latvia” darbinieku skaits saglabājies iepriekšējā līmenī. Uzņēmums pērn nodarbināja 57 strādājošos.

Lursoft izziņas informācija rāda, ka SIA “Scandagra Latvia” kapitāldaļu turētājs ir zviedru Scandagra Group AB. Vēl bez SIA “Scandagra Latvia” tam pieder arī LSEZ SIA “Baltic Transshipment Center” un RSEZ AS “Rēzeknes dzirnavnieks”.