"Rolling" peļņa pagājušajā gadā augusi

21.09.2021 08:29:00

Biroja tehnikas, kancelejas un saimniecības preču tirgotājs SIA “Rolling” pagājušo gadu noslēdzis ar pozitīvu rezultātu jeb 461,82 tūkst. EUR peļņu. Salīdzinot ar gadu iepriekš, uzņēmuma peļņa palielinājusies par 21,08%. Tiesa, apgrozījuma apmērs saglabājies 2019.gada līmenī. Pērn SIA “Rolling” apgrozīja 9,32 milj. EUR. “Peļņas palielinājums saistīts ar veiksmīgu izdevumu monitoringu, kas bija nepieciešams pie krasajām izmaiņām un lielās nenoteiktības ekonomikā,” norādījis SIA “Rolling” savā iesniegtajā vadības ziņojumā.

Vadības ziņojumā SIA “Rolling” arī norādījis, ka līdz šim ar koronavīrusa izplatību saistītie ekonomiskie ierobežojumi nav skāruši uzņēmuma darbību, un arī šobrīd uzņēmums neizjūt efektivitātes kritumu pašu darbā. To apliecina arī Lursoft pieejamā informācija, kas liecina, ka pērn SIA “Rolling” ne reizi nav saņēmis valsts atbalstu Covid-19 radītās krīzes seku pārvarēšanai. Vien šogad vasarā uzņēmumam piešķirts 100 tūkst. EUR liels atbalsta apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai.

2020.gadā Kasparam Skribanovskim piederošais SIA “Rolling” nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksāja 1,74 milj. EUR. Uzņēmums pērn bija darba devējs 110 darbiniekiem.

Lursoft izziņas informācija liecina, ka SIA “Rolling” jau kopš 2018.gada ir reģistrēts aktīvs VID Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes piemērots nodrošinājums, kas uzņēmumam liedz reģistrēt komercķīlas, tās pārreģistrēt, pārjaunot un grozīt. Vēl šogad pavasarī uzņēmumam bija reģistrēts vairāk nekā 84 tūkst. EUR liels nodokļu parāds, nedēļas laikā tas samazinājās līdz 358 eiro, savukārt kopš š.g. 19.aprīļa uzņēmumam nav reģistrēti nodokļu parādi, kas pārsniegtu 358 eiro.