Daugavpils ielas un caurbraucamos pagalmus uzturēs un pārbūvēs "Binders"

27.09.2021 06:46:00

Daugavpils pilsētas pašvaldības izsludinātajā konkursā par ielu un caurbraucamo pagalmu pārbūves un uzturēšanas darbiem uzvarējusi Ceļu būves firma SIA “Binders”. Līgumcena – 530,89 tūkst. EUR. Iepirkumu uzraudzības biroja publiskotā informācija rāda, ka konkursā bija saņemti 2 piedāvājumi.

Lursoft pieejamā informācija liecina, ka šogad Ceļu būves firma SIA “Binders” uzvarējusi jau vairāk nekā 20 publisko iepirkumu konkursos.

Gada pārskata dati liecina, ka 2020.gadā uzņēmuma apgrozījums sarucis par 14,76%, samazinoties līdz 91,74 milj. EUR. Samazinājusies arī peļņa, kas nokritusies no 6,42 milj. EUR 2019.gadā līdz 3,6 milj. EUR pērn. 

Uzņēmuma vadības ziņojumā norādīts, ka koncernam pagājušā gada sākumā izdevās veiksmīgi reaģēt uz pandēmijas izplatību Latvijā, aizvadot sezonu bez būtiskiem darbības pārtraukumiem. Brīdī, kad daudzi uzņēmumi pārtrauca vai ierobežoja savu darbību, pasūtītāji aizkavēja lēmumu pieņemšanu par projektu uzsākšanu, tika bloķētas kaimiņvalstu robežas un tika aizkavētas rezerves daļu un materiālu piegādes, koncerns turpināja darbu pie noslēgto līgumu realizācijas. “Pārskata perioda otrajā pusē, saistībā ar papildu piešķirtajiem finanšu līdzekļiem ceļu infrastruktūras uzlabošanai, ievērojami palielinājās mazo iepirkumu apjoms saistībā ar virsmas apstrādes projektiem. Koncerns ļoti īsā periodā spēja sagatavot piedāvājumu visiem papildu iepirkumiem un uzvarēt 21 iepirkumā no kopumā 55,” norādīts Ceļu būves firmas “Binders” vadības ziņojumā.

Atbilstoši ilgtermiņa stratēģijai, nākamā pārskata periodā koncerna vadība turpinās strādāt pie ražošanas procesu efektivitātes palielināšanas, jaunu tehnoloģiju ieviešanas, sniegto pakalpojumu kvalitātes uzlabošanas, lai nākotnē spētu apkalpot potenciāli lielāku darbu apjomu.

Lursoft izziņas informācija rāda, ka 2020.gadā Ceļu būves firmas “Binders” bija darba devējs 455 strādājošajiem. Valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās uzņēmums aizvadītajā gadā samaksājis 2,83 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī 1,43 milj. EUR. 

Ceļu būves firmas “Binders” vadības ziņojumā patiesie labuma guvēji ir Normunds Luste un Alvis Tanbergs.