"Puratos Latvia" pērn ražošanā ieviesis vairāk nekā 100 jaunus produktus

30.09.2021 06:26:00

Augļu un piedevu ražotājs SIA “Puratos Latvia” pērn turpinājis iepriekšējos gados uzsākto ražošanas procesu optimizāciju, ieviešot inovatīvas tehnoloģijas un veiksmīgi apgūstot Eiropas Savienības struktūrfondu finansējumu. 

2020.gadā SIA “Puratos Latvia” palielināja savu apgrozījumu līdz 23,18 milj. EUR, sasniedzot savu pēdējo gadu augstāko apgrozījuma rādītāju. Pārskata gadu ražotājs noslēdza ar 578,63 tūkst. EUR peļņu, ko paredzēts atstāt nesadalītu un novirzīt uzņēmuma tālākai attīstībai.

Atbilstoši klientu vēlmēm, aizvadītajā gadā SIA “Puratos Latvia” no jauna izstrādājis un ražošanā ieviesis vairāk nekā 100 jaunus produktus – augļu, ogu, krēma un šokolādes piedevas piena pārstrādes un konditorejas uzņēmumiem, kā arī mazumtirdzniecībai. Īpašs uzsvars jaunu produktu izstrādē 2020.gadā tika likts uz veselību un cilvēka labsajūtu veicinošiem produktiem – ar augstu augļu saturu, samazinātu cukura daudzumu, kā arī bagātiem ar sēklām un graudiem.

Lursoft dati rāda, ka beļģu PURATOS GROUP NV piederošais SIA “Puratos Latvia” 2020.gadā bija darba devējs 186 darbiniekiem. Uzņēmums nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā aizvadītajā gadā samaksājis 2,18 milj. EUR, no tiem 0,94 milj. EUR veidoja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, bet 0,44 milj. EUR – iedzīvotāju ienākuma nodoklis.