“Dzelzsbetons MB” peļņa augusi līdz 1,63 milj. EUR

04.10.2021 06:23:00

Dzelzsbetona konstrukciju projektētājs, ražotājs un realizētājs SIA “Dzelzsbetons MB” 2020.gadā kāpinājis apgrozījumu līdz 17,97 milj. EUR, kas gada laikā ir pieaugums par 6,27%. Uzņēmuma peļņa palielinājusies līdz 1,63 milj. EUR. “Bruto peļņas rentabilitāte ir palielinājusies no 7% 2019.gadā līdz 13% pērn, kas liecina par to, ka uzņēmums spēj palielināt apgrozījumu, tajā pašā laikā samazinot ražošanas izmaksas, kā arī ārpakalpojumu īpatsvaru un nomas izmaksas,” teikts SIA “Dzelzsbetons MB” vadības ziņojumā.

Viens no galvenajiem faktoriem, kas aizvadītajā gadā ģenerēja apgrozījuma un bruto peļņas rentabilitāti, bija augstas apstrādes līmeņa produkcijas īpatsvara pieaugums, piemēram, trīsslāņu sienu elementi ar ķieģeļu apdari, pigmentēto betonu un dekoratīvās matricas tehnoloģiju.

Uzņēmuma ražotā produkcija pārsvarā tiek realizēta Zviedrijas tirgū UPB holdinga ietvaros. Nozīmīgākie projekti pērn bija daudzfunkcionālā ēka Solnā “Stora Frosunda”, dzīvojamās ēkas Stokholmā “Tobaksmonopelt” un Linšēpingā “Ormtjusaren”, baseina ēka Linšēpingā “Tinnerbacksbadet”, biroja ēkas Solnā “Poolen” un Malmē “Aqua Kontor”, kā arī biroja ēka Gēteborgā “CityGate”, kas sniegsies 36 stāvu augstumā un tiek dēvēta par augstāko biroju ēku Ziemeļu reģionā.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka 2020.gadā SIA “Dzelzsbetons MB” bija darba devējs 227 strādājošajiem. Valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās uzņēmums pērn samaksājis 1,58 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 0,76 milj. EUR.

SIA “Dzelzsbetons MB” patiesie labuma guvēji ir Madara More, Māris Mors un Uldis Pīlēns.