Ķirurģisko masku piegāde valstij pērn sekmējusi "Saules aptieka" apgrozījuma pieaugumu

19.10.2021 06:51:00

SIA “Saules aptieka” 2020.gadā kāpinājusi apgrozījumu līdz 26,05 milj. EUR. Salīdzinot ar gadu iepriekš, uzņēmuma apgrozījums palielinājies par 5,93 milj. EUR. 2020.gadu SIA “Saules aptieka” noslēgusi ar 1,36 milj. EUR peļņu. “Uzņēmums 2020.gada pavasarī valsts iepirkuma ietvaros veica būtiskas individuālo aizsarglīdzekļu piegādes valsts institūcijām, kas izskaidro apgrozījuma pieaugumu salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Nacionālajam veselības dienestam un Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centram tika piegādātas no Ķīnas importētas ķirurģiskās maskas 5,14 milj. EUR vērtībā,” teikts SIA “Saules aptieka” iesniegtajā vadības ziņojumā.

Pārskata gadā uzņēmums turpināja loģistikas procesu modernizāciju jaunajās zāļu lieltirgotavas telpās, kurās darbība uzsākta 2019.gada beigās. Šogad, līdz ar aptiekas darbības paplašināšanu, uzsākti ieguldījumi jaunu telpu remontā un aprīkošanā zāļu pagatavošanas nodaļas vajadzībām.

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Saules aptieka” norāda, ka 2020.gadā uzņēmumam darbojās trīs struktūrvienības – viena aptieka, tās filiāle un zāļu lieltirgotava. Lursoft pieejamā informācija liecina, ka pērn uzņēmumā bija nodarbināti 66 darbinieki.

SIA “Saules aptieka”, kuras patiesais labuma guvējs ir Artūrs Belēvičs, 2020.gadā nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājusi 1,14 milj. EUR.