Noskaidroti uzņēmumi, kas par 2,19 milj. EUR Austrumu slimnīcai piegādās reaģentus un piederumus SARS-CoV-2 noteikšanai un apstiprinošai diagnostikai

22.10.2021 07:14:00

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka SIA “Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca” publiskajā iepirkumā par reaģentu un piederumu piegādi SARS-CoV-2 noteikšanai un apstiprinošai diagnostikai, uzvarējuši seši uzņēmumi. Iepirkuma ietvaros slimnīca noslēgusi līgumus par reaģentu komplektu, nazofarengiālo iztriepju paņemšanas komplektu, mikrostobriņu, uzgaļu, statīvu mikrostobriņiem, utilizācijas maisu, stobriņu paraugiem iegādi kopumā 2,19 milj. EUR vērtībā.

Atklātajā konkursā par reaģentu un piederumu piegādi SARS-CoV-2 noteikšanai un apstiprinošai diagnostikai uzvarējuši SIA “Roche Latvija”, SIA “Diamedica”, SIA “SARSTEDT”, SIA “Mediq Latvija”, SIA “Laboveritas” un SIA “Hydrox”.

Lursoft izziņas informācija rāda, ka lielāko daļu no kopējās līgumcenas veido SIA “Roche Latvija” daļa, jo ar uzņēmumu konkrētā iepirkuma ietvaros noslēgts līgums 1,9 milj. EUR vērtībā par reaģentu komplektu vienlaicīgai RNS izdalīšanai un PĶR reālajā laikā SARS-CoV-2 RNS kvalitatīvai noteikšanai.

Jānorāda, ka vakar publicēta informācija, ka SIA “Roche Latvija” kopā ar SIA “Tamro” uzvarējis arī SIA “Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca” 125,44 tūkst. EUR vērtajā iepirkumā par reaģentu komplektu piegādi antivielu pret SARS-CoV-2 vīrusu noteikšanai. Tiesa, šajā iepirkumā SIA “Roche Latvija” daļa veido vien 8,75 tūkst. EUR.

Medikamentu, diagnostikas iekārtu, testu komplektu un gēnu testu izplatītājs SIA “Roche Latvija” aizvadītajā gadā kāpinājis gan apgrozījumu, gan peļņu. Uzņēmuma apgrozījums kāpis par 12,7%, sasniedzot 47,63 milj. EUR, bet peļņa palielinājusies līdz 2,6 milj. EUR, kas ir teju divas reizes vairāk nekā 2019.gadā.

Lursoft pieejamā informācija liecina, ka SIA “Roche Latvija” samaksāto nodokļu apjoms valsts kopbudžetā 2020.gadā palielinājies līdz 4,9 milj. EUR. Uzņēmums pērn bija darba devējs 49 strādājošajiem.

Vadības ziņojumā SIA “Roche Latvija” norādījis, ka uzņēmums veic komercdarbību sektorā, uz kuru nav vērojama būtiska negatīva Covid-19 infekcijas uzliesmojuma ietekme. Uzņēmuma apgrozījums pēdējo mēnešu laikā bijis stabils vai pat uzrādījis pieaugumu. Galvenokārt tas noticis Covid-19 diagnostikas produktu grupā.