Pēc īpašnieku maiņas “AmberCRO” ieguvis jaunu nosaukumu

22.10.2021 07:51:00

Izmaiņas nosaukumā vakar, 21.oktobrī, reģistrētas klīnisko pētījumu uzņēmumam SIA “AmberCRO”, kura jaunais nosaukums tagad ir SIA “Syneos Health Latvia”, liecina Lursoft informācija.

Jānorāda, ka šī gada augusta beigās mainījies SIA “Syneos Health Latvia” īpašnieks. Ja līdz šim klīnisko pētījumu uzņēmuma kapitāldaļu turētāji bija Jūlija Gabrusenoka un Dzintars Sarkanbiksis, tad kopš š.g. 13.augusta SIA “Syneos Health Latvia” jaunais īpašnieks ir Syneos Health UK Limited no Lielbritānijas.

Klīnisko pētījumu uzņēmums SIA “Syneos Health Latvia” aizvadītajā gadā piedzīvojis apgrozījuma kritumu par 12,41%, liecina uzņēmuma iesniegtais gada pārskats. Covid-19 pandēmijas ietekmē uzņēmuma apgrozījums samazinājies līdz 4,83 milj. EUR. Lielāko daļu no SIA “Syneos Health Latvia” ieņēmumiem veidojuši ieņēmumi no zāļu klīnisko pētījumu organizēšanas un profesionālas uzraudzības. 2020.gadu SIA “Syneos Health Latvia” noslēdzis ar 2,16 milj. EUR peļņu.

2020.gadā SIA “Syneos Health Latvia” nodarbināja visus uzņēmuma darbiniekus, nepiesaistot nekāda veida valdības piedāvātos atbalsta pasākumus, jo uzņēmumam ir pietiekoši apgrozāmo līdzekļu, vai varētu izpildīt savas saistības. Iesniegtais gada pārskats liecina, ka uzņēmums pērn nodarbināja 32 darbiniekus. 

Runājot par attīstības plāniem, SIA “Syneos Health Latvia” bija norādījis, ka turpinās darbu kā viena no vadošajām klīnisko pētījumu organizācijām Latvijā, kā arī paplašināt darbību Lietuvā, Igaunijā un Baltkrievijā. Tāpat arī uzņēmums turpināšot attīstīt darbību klīnisko pētījumu jomā Aizkaukāza reģionā.

Pārskatā par 2020.gadu SIA “Syneos Health Latvia” teicis, ka plāno palielināt veikto klīnisko pētījumu skaitu, uzsākot vismaz 10 jaunus zāļu klīniskos pētījumus visās uzņēmuma darbības valstīs. Uzņēmuma apgrozījumu iecerēts palielināt par vismaz 1,5%.