"Mēness aptieka" tīkls 2020.gadā apgrozījis 152,27 milj. EUR

25.10.2021 06:41:00

AS “Sentor Farm Aptiekas”, kas strādā ar zīmolu “Mēness aptieka”, 2020.gadā apgrozīja 152,27 milj. EUR un nopelnīja 1,28 milj. EUR.

Atbilstoši veselības krīzes rādītajai ietekmei, 2020.gads AS “Sentor Farm Aptiekas” bijis sarežģīts. “Vairāku aptieku darbība uz laiku tika apturēta gan epidemioloģisku drošības apsvērumu, gan darbinieku slimības vai pašizolācijas nepieciešamības dēļ,” teikts iesniegtajā vadības ziņojumā. Uzņēmums norādījis, ka valstī izsludinātās ārkārtas situācijas sākumā AS “Sentor Farm Aptiekas” reaģēja uz neprognozējami strauji pieaugošu atsevišķu aptiekas produktu pieprasījumu, kam pandēmijas gaitā sekoja ieilgstošs pieprasījuma kritums.

“Pandēmijas laikā nepieciešamības farmaceitiskajai aprūpei veicināja dažādu jaunu ar digitālo vidi saistītu pakalpojumu un tehnoloģiju strauju attīstību arī aptieku biznesā. Izmaiņas normatīvajos aktos pandēmijas laikā ļāva plašāk realizēt tādu nozīmīgu projektu, kā farmaceita konsultācijas tiešsaistē, kas nodrošina gan drošu tiešsaistes farmaceitiskās konsultācijas pieejamību, gan iespēju attālināti ar piegādi pasūtīt nepieciešamos aptiekas produktus un arī recepšu zāles. Tāpat arī strauju kāpumu attīstībā piedzīvoja “Mēness aptieka” zīmola vietne internetā, kas ievērojami pārsniedza sākotnējās prognozes 2020.gadam,” norādījis uzņēmums.

2021.gadā AS “Sentor Farm Aptiekas” turpinās ieguldīt aptiekas vides uzlabošanā, modernizējot aptiekas un paplašinot telpas, kā arī turpinās darbu klientu apkalpošanas kvalitātes uzlabošanā un klientu lojalitātes veicināšanā. Uzņēmums savā gada pārskatā norādījis, ka tā mērķis, ņemot vērā, ka plānota mērena Latvijas ekonomikas attīstība, ir stabili saglabāt savas pozīcijas tirgū, kā arī strādāt ar procesu optimizāciju un efektivitātes uzlabošanu.

Lursoft izziņas informācija rāda, ka AS “Sentor Farm Aptiekas” šobrīd ir reģistrētas 256 struktūrvienības. Aizvadītajā gadā uzņēmums bija darba devējs 1040 strādājošajiem, kopumā valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājot 4,1 milj. EUR un 1,96 milj. EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī. VID sniegtā informācija liecina, ka aptieku tīkls 2020.gadā nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 7,75 milj. EUR.