Likvidēts auto detaļu vairumtirgotājs "XL Logistics"

27.10.2021 07:18:00

Vakar, 26.oktobrī, likvidēts pirms pieciem gadiem reģistrētais somu kapitāla uzņēmums SIA “XL Logistics”.

Auto detaļu un piederumu vairumtirgotājs SIA “XL Logistics” 2020.gadā apgrozīja 15,05 milj. EUR, gadu noslēdzot ar 626,34 tūkst. EUR zaudējumiem. Tie veidojušies no izmaksām, kas saistītas ar uzņēmuma likvidāciju. Lēmumu par SIA “XL Logistics” likvidāciju uzņēmuma vienīgais dalībnieks pieņēmis 2020.gada 30.decembrī, bet pats likvidācijas process uzsākts jau š.g. 11.janvārī.

Lursoft izpētījis, ka vēl 2019.gada pārskatā uzņēmums norādījis, ka pērn tā pārdošanas apjomi pieaugs, ņemot vērā plānoto attīstību. “Plānots attīstīt preču sortimentu, uzsākot sadarbību ar jauniem piegādātājiem un preču ražotājiem, kas ļaus nodrošināt klientu strauji pieaugošo vēlmju apmierināšanu,” 2019.gada pārskatā bija norādījis SIA “XL Logistics”.

SIA “XL Logistics” ģeogrāfiskie darbības virzieni bija Latvija, Igaunija, Lietuva un Somija.

SIA “XL Logistics” vienīgais kapitāldaļu turētājs bija somu BPW Kraatz Finance Oy. Uzņēmumam Latvijā pieder arī SIA “XL Parts Baltics”. Šim uzņēmumam ar dalībnieka lēmumu likvidācijas process uzsākts š.g. 12.janvārī. Pagājušajā gadā SIA “XL Parts Baltics” apgrozīja 17,9 milj. EUR, gadu noslēdzot ar 5,06 milj. EUR zaudējumiem.