Ar koronavīrusa izplatību saistītie ierobežojumi uz "Antalis" darbību atstāšot mērenu efektu

28.10.2021 06:24:00

Neskatoties uz būtisku AS “Antalis” apgrozījuma kritumu 2020.gada pavasarī līdz ar ārkārtējās situācijas izsludināšanu valstī, uzņēmums pagājušajā gadā apgrozījis 26,5 milj. EUR. Tas ir par 7,24% mazāk nekā gadu iepriekš.

Izmaksu kontroles un valsts atbalsta rezultātā peļņas rādītāji pārsniedza plānotos. Salīdzinot ar 2019.gadu, kad AS “Antalis” nopelnīja 764,39 tūkst. EUR, pērn uzņēmuma peļņa palielinājās līdz 829,95 tūkst. EUR.

“Pašlaik uzņēmuma ekonomiskie rādītāji gandrīz atgriezušies pirmspandēmijas līmenī. Ņemot vērā labi diversificētu klientu portfeli un uzņēmuma darbības jomas, ir paredzams, ka ar koronavīrusa izpaltību saistītie ierobežojumi uz AS “Antalis” darbību atstās mērenu efektu,” teikts vadības ziņojumā. 

Pēc Lursoft izziņā pieejamās informācijas, AS “Antalis” pērn vairākkārt izmantojis valsts atbalsta iespējas Covid-19 pandēmijas krīzes pārvarēšanai. VID atbalstījis uzņēmuma nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadali termiņos vai atlikšanu uz laiku līdz trim gadiem, kā arī vairākkārt izmaksāta atlīdzība dīkstāvē esošajiem uzņēmuma darbiniekiem. 2020.gadā AS “Antalis” bija darba devējs 66 strādājošajiem.

Uzņēmums pagājušajā gadā nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksāja 2,15 milj. EUR, tostarp 0,46 milj. EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 0,32 milj. EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī.

AS “Antalis” ir pieci darbības pamatvirzieni – biroja, poligrāfijas un higiēnas papīru, vizuālās komunikācijas materiālu, kā arī iepakojumu materiālu un iekārtu tirdzniecība, piegāde klientiem.

2021.gadā AS “Antalis” vadība paredz uzņēmuma realizācijas apjomu stabilizēšanos. Lai kompensētu atsevišķu tradicionālā tirgus segmentu samazināšanos, turpinās aktīva darbība jaunu preču un pakalpojumu segmentu attīstībā. Ilgtermiņa perspektīvā uzņēmumam tiek prognozēta stabila un rentabla attīstība.