Kravu pārvadātājs "Kreiss" 2020.gadā nopelnījis 2,54 milj. EUR

28.10.2021 07:18:00

Kravu pārvadātājs SIA “Kreiss” 2020.gadā turpinājis darbu, lai paplašinātu klientu loku Baltijas, Skandināvijas un Eiropas valstu tirgū, paaugstinātu apkalpošanas līmeni un turpinātu saimnieciskās darbības attīstību. 

“Eiropas Savienības dalībvalstu vidū pieaug konkurence starp vecajām un jaunajām dalībvalstīm no Austrumeiropas. Lai arī Eiropas Savienībā autopārvadājumu nozarei ir vienots regulējums, katra dalībvalsts atsevišķi, nolūkā aizsargāt savu iekšējo tirgu, pieņem normatīvos aktus, kas ierobežo citu dalībvalstu brīvu piekļuvi tirgum,” norādījis SIA “Kreiss”.

Pagājušajā gadā SIA “Kreiss” apgrozījums samazinājās par 8,5%, sarūkot līdz 161,06 milj. EUR. Tas saistīts ar Covid-19 situāciju visā pasaulē. “Covid-19 vīrusa ietekme uz sauszemes transporta nozari ir jūtama, bet nav kritiska. Kopumā vērtējot virkni savlaicīgi veikto darbību un vadības pieņemtos lēmumus, secināms, ka, mobilizējot resursus, kopumā zaudējumu sekas tika minimizētas un ļāva uzņēmumam bez straujiem kritumiem pakāpeniski virzīt saimniecisko darbību ierastajās sliedēs,” vadības ziņojumā norādījis SIA “Kreiss”. Pērn uzņēmuma peļņa palielinājās līdz 2,54 milj. EUR.

Uzņēmums skaidro, ka 2020.gadā Eiropas un Skandināvijas valstu rūpnīcās un uzņēmumos, darbības un ierobežojumu rezultātā, bija nenoteikts un neregulārs pārvadājumu apjoms. Pārvadātāji varēja braukt uz Eiropu, bet bija jāizpilda papildu prasības. Visdrīzāk, tās saglabāsies arī 2021.gadā.

Pēc Lursoft pieejamās informācijas, 2020.gadā SIA “Kreiss” bija darba devējs 2794 strādājošajiem. Jānorāda, ka pagājušajā gadā VID atbalstījis uzņēmuma nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadali termiņos vai atlikšanu uz laiku līdz trim gadiem, kā arī kravu pārvadātājs saņēmis 800 tūkst. EUR lielu atbalstu no līdzekļiem, kas paredzēti eksportējošajiem uzņēmumiem Covid-19 krīzes seku pārvarēšanai.
Šogad SIA “Kreiss” nodibinājis meitas uzņēmumu Polijā, tādējādi turpinot uzsākto kursu pamatdarbības efektivizēšanai.

1994.gadā reģistrētā SIA “Kreiss” patiesie labuma guvēji ir Sergejs Zaļizko un Andrejs Kuzņecovs.